Ivica Kralj o Sparti, Partizanu i Stanojeviću

Partizan danas od 18.45 na svom terenu dočekuje Spartu iz Praga. Crno-beli brane minimalnu prednost iz Praga.

Svoja očekivanja pred današnji duel izneo je legendarni golman Partizana, Ivica Kralj.

-Psiha je ključni detalj u pripremi revanša. Grdno se vara svako ko misli da Česi „nisu nešto“, kao što čujem ovih dana. Pre će biti da smo odigrali zrelo i zatvorili sve njihove adute. Sad mnogi očekuju da nam bude lakše posle trijumfa na Letni, ali na osnovu ličnog iskustva znam da nas čeka zahtevniji duel nego pre sedam dana, rekao je Kralj za “Mocartsport”.

Partizan ima veliku šansu da se domogne osmine finala nekog evropskog takmičenja prvi put od 2005. kada je upravo na golu bio Ivica Kralj

-Stvar je ukusa da li ova ekipa podseća na našu ili ne. Rezultatski smo slični i bilo bi lepo ako bi sadašnji tim ponovio uspeh od pre 17 godina, jedino što nisam pristalica povlačenja paralela, s obzirom da je i tad bilo kvalitetnih pojedinaca i stručnih ljudi, kao što ih ima i u sadašnjem Partizanu, rekao je legendarni golman.

Zasluge za ovaj domet Partizana, ide treneru Aleksandru Stanojeviću.

-Znao sam čim je došao kuda ovo vodi. Sarađivali smo leta 2010, plasirali se u Ligu šampiona i tad mi je postalo jasno da je pravi takmičar. Uvek igra na rezultat. Nekima se sviđa, drugima ne, ali to održava i njega na poziciji i klub na vrhu. Nisam sumnjao ni sekunde, jer vodi ekipu poput fanatika. Gledam često Klopa, Kontea, Gvardiolu ili Simeonea, koliko se užive u meč, koliko im je stalo do pobede. Isto to primećujem kod Saleta. Mogu da pretpostavim kako će spremiti revanš. Opet će igrati tvrdo, čvrsto, isključivo usmeren na prolaz, jasan je Kralj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE