LE: Dinamo uzalud pobedio na Maksimiru, Malinovski šokirao Pirej! (VIDEO)

Prolaz u osminu finala Lige Evrope obezbedili su fudbaleri Sevilje, Porta, Atalante i Lajpciga.

Dinamo je na Maksimiru pobedio u drugoj utakmici golom Oršića sa bele tačke u 65. minutu. Tome je prethodio faul Markosa Akunje.

Ipak, nisu se na kraju radovali fudbaleri hrvatskog tima, jer nisu uspeli da nadoknade zaostatak iz prvog meča (3-1), tako da nisu prošli u narednu rundu.

Na Olimpiku su Lacio i Porto odigrali nerešeno 2-2, čime portugalski tim može biti zadovoljan zbog prethodne pobede od 2-1.

Bio je blizu sastav za koji igra i naš Marko Grujić da ponovi rezultat iz prvog meča, da domaćin nije postigao gol u 5. minutu zaustavnog vremena, ali svakako im nije vredeo mnogo.

Lacijali su poveli u 19. minutu golom Ćira imobilea posle solo akcije, a Taremi je poravnao rezultat 12 minuta kasnije sa penala. Mateus Uribe vratio je Portu prednost u 68. minutu, kada je izbio sam ispred golmana u šesnaestercu. Kada je već bilo jasno ko prolazi dalje, Danilo Kataldi je u 95. minutu loptu koja se odbila od stative posle udarca Imobilea sproveo u mrežu za konačnih 2-2 u revanšu i prolaz gostiju u osminu finala.

Atalanta je potpuno šokirala Pirej i savladala Olimpijakos 3-0 na Karaiskakis stadionu.

Blistao je Ruslan Malinovski, za čije šuteve domaći fudbaleri nisu imali rešenja. U roku od samo dva minuta, u 67. i 69. minutu, postigao je dva gola u svom stilu, od kojih je drugi bio posebno efektan, za 3-0, kada je rešio sve dileme oko prolaska u osminu finala njegovog tima.

Prethodno je Joakim Maele u 40. minutu doneo itaijanskom timu prednost i na poluvremenu.

Lajpcig je posle 2-2 u prvoj utakmici razočarao navijače Real Sosijedada, pošto je savladao njihov tim u San Sebastijanu s 3-1.

Na poluvremenu je nemački tim vodio golom Vila Orbana u 39. minutu, kada je već imao zadovoljavajući rezultat. U veoma nezgodnoj situaciji je Real Sosijedad bio u 59. minutu, kada je Andre Silva dobrim šutem povisio na 2-0.

Nisu se domaći, međutim, predavali, pa je Martin Zubimendi u 67. minutu smanjio na 2-1, odnosno 4-3 u ukupnom skoru, ali je Emil Forsberg otklonio sve dileme u 89. minutu, kada je uspešno realizovao jedanaesterac. Prethodno je Aric Elustondo igrao rukom u svom šesnaestercu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE