Partizan na krilima Rikarda u osmini finala Lige konferencija!

Fudbaleri Partizana savladali su Spartu iz Praga na svom terenu u okviru revanš utakmice 1/16 finala Lige konferencija rezultatom 2:1 što im je bilo dovoljno, s obzirom na to da su u prvom meču u gostima slavili rezultatom 1:0.

Od samog starta Partizan je krenuo sa agresivnom igrom, Rikardo Gomeš je u 6. minutu uputio jak šut koji je izblokiran, međutim već u 7. minutu to ispravlja, prolazi i levom nogom postiže sjajan gol za vođstvo Partizana od 1:0.

Nakon vođstva Partizan je nastavio da vrši pritisak, fudbaleri Soarte nisu mogli da se sastave u odbrani, a Rikardo Gomeš je još jednom pokazao da je u sjajnoj formi. Jojić je ubacio iz kornera loptu, a Rikardo je najviši u skoku na osam metara, gađa glavom, lopta se odbija od zemlju i vara golmana Sparte i ulazi u mrežu za velikih 2:0 u 24. minutu utakmice.

Sjajna igra crno-belih nastavila se i posle drugog gola, opet su zatresli mrežu Sparte ali je gol poništen zbog ofsajda Vujačića, koji je glavom dodao Uroševiću da zatrese mrežu u 27. minutu. Još priliku imao je Partizan u 32. minutu Menig je probio po levoj strani, ali reagovao je u poslednjem trenutku fudbaler Sparte i spasio svoj tim od novog pogotka.

Imali su crno-beli još nekolike sjajne prilike do kraja prvog poluvremena, ali na odmor su otišli sa 2 gola prednosti.

Drugo poluvreme krenulo je izmenom u gostujućoj ekipi, Minčev je ušao umesto Pešeka. U 47. minutu Vujačić je zabrinuo sve na stadionu, izvrnuo je zglob, ali na sreću nije se povredio pa je bez problema nastavio utakmicu. Partizan je nastavio sa agresivnom igrom, probao je Miletić u 51. munutu sa velike udaljenosti ali lopta je otišla preko gola. Sparta je u nastavku pokušavača da dođe do prilike, ali bezuspešno jer su fudbaleri Partizana sjajno igrali odbranu.

Šok na stadionu usledio je nakon što je Gomeš pao, a sudija mu je dao drugi žuti karton pa zatim i crveni jer je navodno iscenirao penal.

Međutim, ni to nije mnogo doprinelo gostujućoj ekipi, jer su domaći i sa igračem manje bili agresivniji i bolje su izgledali na terenu.

Iskoristili su gosti grešku Partizana, pa su u 85. minutu uspeli smanjiti zaostatak, a strelac je bio Adam Hložek. U nadoknadi vremena, Holender i Popović su dobili žute kartone zbog zadržavanja vremena. Većih opasnosti nije bilo, pa su crno-beli ostvarili pobedu u ovom meču i plasirali se u osminu finala Lige konferencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE