SENZACIJA U EVROLIGI: Prvoplasiran tim demoliran od poslednjeplasiranog!

Košarkaši Žalgirisa iz Kaunasa napravili su veliko iznenađenje i ubedljivo savladali Real Madrid sa 68-47 u svojoj Žalgirio areni, u okviru 27. kola Evrolige.

Zanimljivo je da je u trenutnom poretku tabele, poslednjeplasirani tim savladao Real, koji je delio prvu poziciju sa velikim rivalom Barselonom, pritom ne dozvolivši Kraljevskom klubi da dobaci ni do 50 poena!

Madridski velikan tokom čitavog drugog poluvremena nije uspeo da pogodi van linije 6,75, iako je to pokušao čak 10 puta.

Real je imao samo minimalno vođstvo na početku utakmice, a od rezultata 7-6, kada su domaći košarkaši poveli, posle tri uzastopno ubačena slobodna bacanja Janisa Strelnijeksa, više nisu ispuštali tu zalihu iz ruku, već je enormno uvećali, uz maksimalno zategnutu odbranu.

Već u prvoj četvrtini su došli do dvocifrene prednosti, kada je Lukas Lekavičijus ubacio trojku za 18-8, a Realu nije mnogo značilo ni što je smanjio zaostatak do kraja prvog dela na 18-11.

Ljubomorno je litvanski tim čuvao prednost tokom čitave druge deonice, iako razlika nije iznosila više od 9 poena, kojom je i završeno poluvreme, kada su domaći vodili sa 38-29.

Definitivno ni tokom većeg dela trećeg kvartala nije mogla da se očekuje tako ubedljiva pobeda tima Jurija Zdovca, jer je prednsot ponovo bila na dvocifrenom nivou tek na oko dva minuta do istekao ovog perioda, kada je Arturas Milaknis pogodio za 47-37. Do kraja je još samo Jankunas ubacio dva slobodna bacanja, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa vođstvom od 49-37 za zelene.

Niko se verovatno nije nadao da će na kraju poslednjeplasirani tim elitnog evropskog takmičenja trijumfovati sa preko 20 poena prednosti. Razlika se intenzivno uvećavala, sve dok Edgaras Ulanovas na nešto više od 4 minuta do kraja trojkom nije doneo +20 (61-41), kada je već bilo sasvim jasno da sastav Pabla Lasa nema nikakvih šansi.

Ulanovas je bio najbolji igrač utakmice sa 18 poena i po 2 skoka i asistencije, dok je u redovima poraženog tima Valter Tavares zabeležio dabl-dabl učinak, sa po 12 poena i skokova.

Bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj bio je solidan sa 10 poena i 6 skokova, ali su njegovi sunarodnici iz španskog kluba, koji najčešće predvode svoj tim, podbacili, pa je jedini dvocifren bio Poare sa 10 poena i 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE