JASNA PORUKA: Čelni ljudi Serije A najavili značajnu promenu za 27. kolo zbog Ukrajine

Italijanski fudbalski savez potvrdio je da će svi susreti u državi sledećeg vikenda početi s pet minuta zakašnjenja kako bi se skrenula požnja na rusku invaziju na Ukrajinu.

Ratni vihor u Ukrajini ozbiljno su se odrazili i na sport pa tako sankcije Rusima stižu iz svih delova sveta.

Čelnici Serije A pronašli su način kako da skrenu pažnju na to da je vreme za prestanak sukoba u Ukrajini. Svi susreti 27. kola počeće pet minuta kasnije.

– Italijanski fudbal zauzima stavove jedinstva i mira. Ovo je poruka koju italijanski fudbalski savez želi poslati u ovom kompleksnom trenutku za međunarodni mir. Odlučili smo odgoditi početke susreta za pet minuta, stoji u saopštenju.

Prvi čovjek italijanskog fudbala Gabriele Gravina kazao je da politici nije mjesto u sportu, ali da je potrebno zalagati se za mir u svetu.

Sport nije povezan s politikom, ali mi želimo mir. Jako smo zabrinuti zbog događanja posljednjih sati, poručio je Gravina.

Podsetimo, 27. kolo Serie A počinje večeras, a na programu su vrlo važni i zanimljivi dvoboji u kojima igraju Milan i Udinese, te Đenova i Inter.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE