LE: Borusija ispala, Barselona raspucana u Napulju, Braga prekinula evropsku bajku Šerifa posle penala (VIDEO)

U terminu od 9 časova, prolaz u osminu finala Lige Evrope obezbedili su Barselona, Braga, Betis i Rendžers.

Meč u Sevilji između Betisa i Zenita završen je bez golova, pa je tako baskijski tim prošao u osminu finala, zbog pobede od 3-2 u prvoj utakmici.

Zanimljivo je da je Dmitri Čistijakov postigao gol glavom u zaustavnom vremenu i da su već viđeni produžeci, ali je taj pogodak ipak poništen posle intervencije VAR tehnologije zbog ofsajda.

Barselona je bila raspucana u Napulju, pa je posle nerešenog rezultata sa Kamp Noua, ostavrila plasman u dalji tok takmičenja pobedom od 4-2.

Već u 9. minutu su Katalonci poveli pogotkom Đordi Albe, a samo 4 minuta kasnije Frenki De Jong je lepim golom u desne rašlje udvostručio prednost gostiju i nagovestio krajnji ishod.

Smanjio je Lorenco Insinje u 23. minutu sa penala, kome je prethodio faul Ferana Toresa. Ipak, u poslednjem minutu prvog dela domaćina je šokirao Đerar Pike, koji je kao štoper vešto savladao Mereta i doneo teško dostižnu prednost Barseloni.

Posebno se pogoršala situacija po domaćina kada su u 59. minutu nove uzdanice Barse, iz zimskog prelaznog roka, režirali uvećanje prednosti na 4-1, kada je Adama Traore asistirao, a Pjer Emerik Obamejang još jednom matirao golmana Napolija.

Politano je u 87. minutu samo ublažio prednost, ali tada već nije bilo nimalo razloga za slavlje Napolitanaca.

Rendžers je u Glazgovu uspeo da sačuva prednost od 4-2 iz prve utakmice, i posle nerešenog rezultata (2-2) večeras, ode u osminu finala.

Poveo je škotski tim golom Tavernijea sa penala već u 7. minutu, pa se Milionerima nije pisalo dobro. Ipak, do kraja poluvremena su preokrenuli ovu utakmicu, ali su i dalje bili u sveukupnom zaostatku. Belingem je u 31. minutu postigao gol, a u 42. asistirao Melenu, za preokret od 2-1. Ipak, Tavernije je u 57. minutu, svojim drugim golom, postavio konačan rezultat revanša, koji je bio dovoljan za prolaz dalje njegovog tima.

Braga je na svom terenu uspela da nadoknadi 2-0 iz Tiraspolja, golovima Medeiroša u 17. i Horta u 43. minutu, pa se na kraju o poslednjem učesniku osmine finala drugog po rangu evropskog takmičenja odlučilo na penal-ruletu, gde je Braga realizovala tri šuta sa kreča, jedan više od protivnika, i slavila prolaz u narednu rundu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE