U LAGANOM RITMU: Srbija bez muke protiv Slovačke

Srbija – Slovačka 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9)

Košarkaši Srbije, ostvarili su drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Oni su u hali “Aleksandar Nikolić”, bili bolji od Slovačke. Iako oslabljeni, Orlovi su bili dominantniji, odbivši svaki nalet protivnika.

Slovaci su na početku promašili šut za tri poena. To je iskoristio Uroš Trifunović i svojim košem otvorio utakmicu. Kasnije se naša selekcija odlepila na pet poena prednosti. Slovaci su se brzo vratili, i igra se egal. Serijom 4:0, Srbija je opet stekla rezultatski višak. Posle su nastavili da ga održavaju. Tako odlaze na odmor posle prvog perioda uz bolje procente šuta.

Drugu četvrtinu je poenima otvorio Dušan Ristić. Srbija je kasnije stekla do prve dvocifrene prednosti. U tom su ritmu produžili tokom drugog perioda. Slovačka je smanjila na pet poena zaostatka, serijom 5:0. To je bilo kratkog daha, pošto je Srbija stekla maksimalnih +11, nakon trojke Alekse Avramovića. Nakon bacanja Brozijanskog, Srbija sa +8 odlazi na odmor.

U redovima našeg tima su sa po osam poena najbolji Aleksa Avramović i Marko Jagodić Kuridža. Kod Slovaka, Brozijanski je najefikasniji sa 19 poena, a Iring ima 10 koševa.

Fušek je sa slobodnih bacanja otvorio drugo poluvreme. Trojkom je zatim uzvratio Jagodić – Kuridža. Naš tim je nastavio da održava plus od deset poena. Pripretila je Slovačka, čiji nalet je zakucavanjem odbio Balša Koprivica. Gosti ponovo pokušavaju da se spuste ispod 6 razlike. Kako je završila prvo poluvreme, Srbija sa +8 odlazi na pauzu pred poslednju četvrtinu.

Đurišić je svojom trojkom otvorio četvrtu četvrtinu. Stekli su tada naši igrači i 13 poena više. Onda su ga održavali, čuvajući ga do kraja susreta. Poslednje poene na meču, postigao je Dušan Ristić. Ovaj period, bio je najmanje efikasan od svih prethodnih.

U timu Srbije, istakli su se Avramović sa 14, i Jagodić – Kuridža sa 13 poena.

Slovake je predvodio Brodzijanski sa 23 koša, a Iring je meč završio sa 14 poena.

U narednom duelu, Srbija za tri dana od 18 časova gostuje Slovačkoj.

Podsetimo, prva tri tima iz ove grupe idu u drugu fazu, i ukrštaju se sa grupom gde su: Grčka, Turska, Belorusija, i Velika Britanija.

Foto: Ilustracija/KSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE