Rikardo: Zdjelar i Jojić su lice Partizana, spremni smo za punu “Marakanu”

Junak Partizanove pobede protiv Sparte i glavni adut crno-belih protiv Zvezde Rikardo Gomeš za Sportski žurnal komentarisao je utakmicu protiv Sparte, crveni krton, situaciju u timu kao i predstojeći “večiti derbi” na stadionu “Rajko Mitić”.

Zbog navodnog simuliranja pebnala Rikardo je po mnogima potpuno nezasluženo zaradio crveni karton u meču protiv Sparte.

Crveni karton – loš trenutak, nisam ga zaslužio, ali… tu se ništa ne može. Važno da je Partizan pobedio i da ide u sledeću rundu, to je bio cilj pred nokaut fazu. Srećan sam zbog rezultata, istakao je Rikardo, te prokomentarisao utakmicu i prolaz u osminu finala Lige konferencija.

– Da, bitna stvar u dvomeču – igrali smo izuzetno dobro na protivnikovom terenu, to je, znate, veoma teško. Uz podršku navijača uvek možemo bolje, sad smo to i pokazali, međutim… Ključ uspeha bila je prva utakmica.

Rikardo se osvrnuo i na Sašu Zdjelara i Miloša Jojića koji su takože odigrali sjajnu utakmicu.

– Zdjelar i Jojić – veoma značajni za naš tim: mnogo trče, asistiraju i postižu golove, Zeka, možda, malo više. Dobro je za nas da imamo takve igrače – predstavljaju lice Partizana. Energija i kvalitet, rekao je on.

Osvrnuo se i na “večiti derbi” protiv najvećeg rivala Crvene zvezde.

– Kad je u pitanju derbi – uvek postoji dodatna motivacija. Moramo, međutim, da gledamo na ovu utakmicu kao na tri boda. Naravno, sve mora da se uzme u obzir, protivnik je dobar, ali… Ne razmišljam mnogo o tome, verujem u naš tim, stručni štab i način na koji igramo. Budemo li tako nastavili, ne moramo da brinemo, kazao je Gomeš.

Pun stadion neće biti problem za crno-bele.

Da, to je u redu. Spremni, ništa ne može da nas iznenadi. Igraćemo pred punim stadionom, potrebno je da zadržimo čist um, budemo pametni i borimo se kao i uvek – pružimo 100 odsto i verujem da ćemo, uz božji blagoslov, na kraju da budemo zadovoljni, zaključio je Rikardo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POTRAJAĆE POVRATAK U PL: Engleski drugoligaš rešio pitanje trenera

Fudbaleri Votforda su već dve sezone za redom u drugom rangu engleskog fudbala. Do Premijer lige će pokušati da stignu...

POVEZANE OBJAVE