ŠOK: Abramovič se povukao iz Čelsija

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič prepustio je vođenje Čelsija poverenicima i povukao se sa čela kluba.

Klub, još uvek, nije na prodaju i Rus će ostati vlasnik kluba iz Londona.

– Tokom peiroda od 20 godina na čelu Čelsija, sebe sam video kao uvara kluba, čiji zadatak je da se pobrine da su svi uspešni koliko jesu danas, ali i da gradi budućnost, dok igra pozitivnu ulogu u zajednici. Uvek sam interes kluba stavljao na prvo mesto. Ostajem veran tim vrednostima. Zbog toga sam brigu o Čelsiju prebacio na Čelsijevu dobrotvornu fondaciju.

Verujem da su oni u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača, napisao je Abramovič u saopštenju.

Njemu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju, a njegova kćerka  Sofija, je na Instagramu napisala da je “najveća i najuspešnija laž propagande Kremlja da većina Rusa stoji uz Putina”.

Abramovič je Čelsi kupio u julu 2003. godine po ceni od 140 miliona funti, a pod njegovom “palicom” napravljeni su neki od najvećih uspeha u istoiji kluba – nakon pola veka “suše” 2005. je osvojena prva šampionska titula, potom su usledile još četiri, na to je dodato pet trofeja u FA kupu, tri Liga kupa, dva Komjuniti šilta, dve titule prvaka Evrope, dve pobede u Ligi Evrope, jedna u Superkupu Evrope, kao i na Svetskom prvenstvu za klubove.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE