ČEKA NAS ZANIMLJIVA BORBA ZA TITULU: Zvezdino sjajno poluvreme za pobedu u derbiju!(VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde bili su bolji od Partizana na stadionu “Rajko Mitić” u 166. Večitom derbiju, i tako prišli na samo dva boda zaostatka za današnjim protivnikom.

Nakon početnog opipavanja pulsa i čvrste igre na sredini terena, tim Zvezde je ubrzo uspostavio inicijativu u prvom poluvremenu i žestoko pretio, što se oslikalo i na razultat na polovini meča.

Prva velika pretnja viđena je u 7. minutu u režiji Kataija i Rodića po levoj strani, ali je posle njihovog duplog pasa i ubačene lopte beka crveno-belih, koji je neposredno pred derbi potpisao novi dugogodišnji ugovor sa klubom, mladi golman Popović bio najbrži i stigao prvi do lopte.

Prvi upućeni šut ka golu imao je Kvinsi Menig u 20. minutu, kad je Rikardo iskoristio propust Kange i Erakovića, a potom uposlio holandskog fudbalera, međutim Borjan je bio na mestu i dobro postavljen.

Domaći su na ulasku u 25. minut imali dobru priliku usled gužve u šesnaestercu Partizana, kad je na kraju, posle greške Miletića, lopta došla do Erakovića, koji je uputio šut, ali je bio izblokiran, pa je njegov tim imao priliku za udarac iz ugla. Međutim, taj pokušaj je bio jako loš.

Posle odličnih poteza Ivanića i faula nad njim, Katai je iz slobodnog udarca uputio solidan centaršut u šesnaesterac, ali Dragović nije uspeo da zahvati loptu kako treba, pa je golman Popović lako uhvatio loptu.

Ipak, već u narednom napadu, u 30. minutu, fudbaleri Dejana stankovića donose radost svojim navijačima kada je Ohi bio na pravom mestu i doneo prednost od 1-0 svom timu. Rodić je sa leve strane odlično pronašao Kataija, koji je iz neposredne blizine pokušao glavom, a nakon intervencije golmana Partizana, Norvežanin se u svom maniru našao na pravom mestu i zatresao mrežu.

Za goste se ukazala, naizgled, lepa prilika iz slobodnog udarca posle faula Srnića nad Jojićem, ali je pokušaj centaršuta Bibrasa Natha bio jako loš, pa je lopta završila u gol-autu.

Na drugoj strani je odmah usledila nova pretnja Zvezde, kada je Kanga uputio milimetarski precizan pas ka Kataiju, čiji je pokušaj loba ipak završio na gornjem delu mreže. Ostaje, međutim, pitanje da li se Zvezdin Srbobranac našao u malom ofsajdu ovom prilikom.

Nije tim sa stadiona “Rajko Mitić” stajao sa ozbiljnim šansama u ovim momentima. Kanga je iz slobodnog udarca sa leve strane uputio nešto između šuta i centaršuta, kada niko od njegovih saigrača nije dotakao loptu, a ona završila nešto pored desne stative.

Naleti su se isplatili u 43. minutu. Posle pokušaja Srnića da iz oštrog ugla u šesnaestercu protivnika proigra nekog od saigrača, Saša Zdjelar je nespretno reagovao i dotakao loptu taman toliko da “legne” Kataiju na nogu kako treba, što on nije propustio i snažnim šutem duplirao prednost.

U završnim momentima prvog dela dogodile su se i prve tenzije na terenu, kada je nastalo sveopšte koškanje, posle čitavog poluvremena koje je proteklo u mirnom tonu.

Na teren se Partizan vratio u izmenjenom sastavu, kada su se na terenu našli Marković, Jevtović i Živković, umesto Meniga, Natha i Miletića.

Sveža krv se isplatila, pa je Partizan u drugom poluvremenu krenuo mnogo konkretnije. Tako je Jojić zabeležio pokušaj glavom u 54. minutu, posle centaršuta Živkovića, ali nije zahvatio loptu tako da bi mogao da pripreti Borjanu, pa je lopta otišla daleko preko gola.

Mnogo konkretniji je već u sledećem minutu bio Zdjelar, posle loše intervencije Seku Sanoga, posle koje je lopta savršeno došla na šut veznom fudbaleru crno-belih, međutim Borjan je bio na visini zadatka.

Gosti su u 58. minutu protestovali jer su smatrali da je Eraković igrao rukom u šesnaestercu, ali sudije nisu smatrale da je to bilo za jedanaesterac.

Tri minuta kasnije i prva velika prilika Zvezde u drugom poluvremenu, kada je Ivanić dobro prodro u šesnaesterac, a posle njegovog udarca Popović loše odreagovao.

Stanković je bio primoran da u 67. minutu zameni Milana Rodića, koji je osećao posledice sudara sa Jevtovićem, pa je na teren ušao Radovan Pankov, a tri minuta kasnije još jedan defanzivac, Aleksandar Dragović, požalio se na povredu i morao je nakratko da napusti teren.

Solidan pokušaj glavom posle kornera imao je u 71. minutu Siniša Saničanin, ali ipak nije pogodio u okvir gola.

Rešio je trener crno-belih da krene ofanzivnije, pa je prvo u 72. minutu Jojića zamenio Holenderom, a š

ansu od 76. minuta u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala dobio je i mladi napadač Partizana Marko Milovanović. Ipak, Stanojević je samo zamenio špiceve, jer je iz igre izveo Rikarda, ne želeći da dodatno rizikuje i krene na sve ili ništa i zaigra sa dve “devetke”.

Na sličan način je u 80. minutu odgovorio i Stanković, kada je Ohija zamenio Milan Pavkov, dok je u isto vreme u ofanzivnom delu strelca drugog pogotka Kataija zamenio El Fardu Ben.

Za goste gotovo da nije više bilo nade kad su u 87. minutu ostali sa igračem manje, zbog faula Zdjelara nad Kangom na 17 metara od gola.

Pokušao je Partizan da napadne i sa deficitom fudbalera, ali nedovoljno konkretno, dok su crveno-beli lako mogli i do 3-0 u zaustavnom vremenu, posle kontre Ivanića, ali je ipak Popović sprečio debakl.

Potom je na drugoj strani sjajan u kontri bio Lazar Marković, ali je i odbrana protivnika bila na visini zadatka, pa se iz svega izrodio samo korner.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE