Evroliga: Zvezda pobedila Fener!

U odloženom meču 19. kola Evrolige, košarkaši Zvezde dočekali su ekipu Fenerbahčea i pobedili rezultatom 74:69. U prvom delu sezone, Fenerbahče je slavio 61:57.

Odlično je Zvezda ušla u meč, za nepuna dva minuta crveno-beli su napravili seriju 7-0. Davidovac je postigao trojku, a po koš su dodali Kalinić i Holins. Fenerbahče nije paničio pa je malo po malo, smnjavilo razliku i na krilima Bartela i Gudurića, do kraja prve četvrtine došli do samo 2 poena zaostatka. Posle prvih 10 minuta bilo je 20:18 za Zvezdu.

U drugoj četvrtini Zvezda je odlično počela i napravila seriju od 6-0 došla i došla do prednost 26:18. Ovu seriju uz zvuk sirene prekinuo je Marko Gudurić, ali je Zvezda novom serijom od 5-0 došla prvi put do dvocifrene prednosti, 31:21. Posle toga usledio je pad u Zvezdinoj igi i fener je napravio seriju od 7-0 i smanjio na 31:28. Posle toga igralo se u serijama, ali ipak tim Dejana Radonjića na najbolji mogući način završava prvo poluvreme rezultatom 41:37.

Treća četvrtina počela je serijom Fenera 4-0, poenima Gudurića i Pjer Pola. Zvezda je uzvratila serijom 7-2 i otišla je na plus 5. Posle toga Fener ide na seriju 6-0 i po prvi put poveo na meču rezultatom 49:48. Fener je uspeo da digne u jednom trenutku razliku na 4 poena razlika, ali se Zvezda vratila trojkom Dobrića. Fenerbahče četvrtu četvritnu kreće sa prednosti od 60:59.

Zvezda je i poslednji četvrinu krenula u seriji. Gosti su svoj prvi koš iz igre u četvrtoj četvrtinipostigli tek posle četiri minuta igre.Bez obzira na to Fener je ponovo uspeo da veže pet poena, trojka Ahpinara i Polonara, za novo poravnanje 68:68. Međutim Zvezdaje ponovo igrala sjajno na krilima Nikole Kalinića koji je položio za 70:69. Posle jedne dosuđene lopte za Fener, Radonjić je tražio čelindž i naterao sudije da promene odluku. Potom je Kalinić stao na liniju slobodnih bacanja i odveo Zvezdu na 72:69. U narednom napadu Zvezda se odbranila, a Volters je na isteku napada pogodio za 74:69 na 19 sekundi do kraja.

U Zvezdi je najbolji bio Nikola Kalinić sa 11 poena, Davidovac, Dobrić i Mitrović su upisali po devet. U Feneru se istakli Bartel sa 15 i Gudurić sa 14 poena.

Crvena zvezda sada ima skor od 10 pobeda i 15 poraza, dok je Fenerbahče sada je na skoru 12-12. Sledeća utakmica je u četvrtak od 19 časova, kada timu Dejana Radonjića dolazi Baskonija. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE