Košarkaš Partizana odlučio za koju će reprezentaciju igrati

Mladi košarkaš Partizana Tristan Vukčević  će u budućnosti nositi dres reprezentacije Srbije. To je potvrdio danas njegov octac “Mozzart Sportu”.
Dušan Vukčević je u intervjuu rekao da njegov sin Tristan jedva čeka da debituje za selekciju Srbije

– Ništa se nije promenilo kad je ta odluka u pitanju, ista je priča. Čekamo da se reši to u FIBA. KSS i selektor Pešić, zajedno sa (Draganom) Tarlaćem, pokušavaju da taj problem otklone i da onda Tristan što pre bude pozvan da zaigra za Srbiju. Jedva čekamo da bude na spisku, to bi bilo nešto najveće za njega, rekao je Dušan Vukčević.

Dodaje da je Tristan želeo da ima minute i da se zato odlučio da dođe u Partizan da radi sa Željkom Obradovićem.

Dogovor je onda bio da dođe u Partizan. Mislim da je najbolja stvar za njegovu budućnost to što je došao u klub u kome će igrati i raditi sa trenerom poput Željka Obradovića. Naučiće mnogo toga novog, susresti se sa drugačijim mentalitetom, radom… U Španiji je sve potpuno drugačije, rekao je Vukčević, pa objasnio:

– Sistem rada se razlikuje, jer u Španiji postoji limit kad je treniranje u pitanju. Ja naravno nisam za to, jer ako neko može i ceo dan da trenira, što to ne bi to radio… Ako voli košarku i želi da napreduje, ne vidim zašto ne bi trenirao svakodnevno. Samo je njegova odluka bila dolazak u Partizan. Želeo je da ode kod trenera kod koga će igrati, a od Željka stvarno može da nauči mnogo toga što će mu biti potrebno u narednih 20 godina karijere. Rekao mi je da mu je super i da nikada u životu nije ovoliko trenirao. Znate već kako smo mi naučili – samo treninzima može da se postigne nešto veliko. Samo trening, rad, požrtvovanje. Ovo je prava sredina za njega, zaključio je Dušan Vukčević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE