Pešić nakon pobede: Pravimo selekciju za budućnost

Košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u drugu fazu kvalifikacija za Mundobakset nakon što je posle trijumfa nad Slovačkom u Beogradu 75:63, slavila i u gostima protiv iste selekcije 63:71.

Seelektor ekipe, Svetislav Pešić zadovoljan je onim što je učinila njihova ekipa.

Oni su iskusan tim koji igra dugo zajedno i u svakom trenutku znaju na koji način žele da igraju, naročito u napadu. Iz tog razloga je ključ utakmice bio naša priprema za kratko vreme. Posebno organizaciono u odbrani. Oni nisu bili lak zadatak za nas. Ali sa dodatnim angažovanjem i dobrim timskim pristupom smo pronašli rešenje. Imamo tim pun mladih igrača kojima za igru u napadu treba samopouzdanje koje proističe iz odbrane. To je bio slučaj u obe utakmice. Naravno, ovo je kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo i naš prvi prioritet je bio da pobedimo utakmicu”, rekao je Pešić i istakao:

Ali, želeli smo da dobijemo još nešto. Da napravimo selekciju za budućnost. Mi smo na početku olimpijskog ciklusa. Da vidimo mlade igrače koji će igrati u novembru u drugoj rundi, da vidimo kako će da napreduju. To je bio naš drugi prioritet u ova dva meča februarskih kvalifikacija.

Srbija poslednje mečeve prve faze kvalifikacija igra protiv Letonije kao gost 30. juna i Belgije u Beogradu 3. jula.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE