Željko Obradović o Jokiću i reprezentaciji

Legendarni trener Partizana Željko Obradović je u intervjuu za “Index” govorio o Nikoli Jokiću i reprezentaciji.

Prošlog leta podigla se prašina nakon odluke da Nikola Jokić preskoči reprezentativnu akciju. Govorilo se o raznim razlozima, od toga da je preumoran do toga da želi da bude uz suprugu, koja je u tom trenutku bila trudna

-Razloge zbog kojih Nikola nije došao, on najbolje zna. Prava adresa je on. Pričamo o čoveku koji je bio MVP NBA lige. Koji dominira i koji je broj utakmica odigrao… Da bi igrao za reprezentaciju, morate da imate ogromnu želju.. Zaista ne mogu da pričam o tome koji su njegovi motivi. Ja bih, kao i svi ovde u Srbiji, voleo da ga vidim u reprezentaciji ponovo. I da što češće bude. To je igrač kakvog mi nemamo. Voleo bih to da se vidi, nažalost zamor materijala dovodi do toga da igrači ponekad odustaju”, rekao je Obradović i dodao:

-Moja jedina želja je da Nikolu Jokića vidim što češće u reprezentaciji Srbije.

Trener Partizana rekao je da postoji samo jedan razlog zašto ne bi predvodio nijednu drugu reprezentaciju, osim Srbije.

-Za Dina bih mnoge stvari uradio, jer je on moj veliki prijatelj. Ali, ta situacija, sigurno ne. Iz prostog razloga, ali kad sam završio sa reprezentacijom svoje zemlje, rekao sam da nikada nijednu drugu reprezentaciju ne bih mogao da treniram. Ne bih mogao da drugu reprezentaciju vodim protiv moje zemlje. Ne bih mogao. Imao sam mnogo ponuda, sve sam ih odbio, a jedini razlog je bio taj. Ne zato što je Hrvatska, kažem, imao sam ponude mnogih reprezentacija, ali ta opcija za mene ne postoji, rekao je Obradović za “Index” i dodao:

-Reprezentacija Hrvatske, da je kompletna, bila bi veoma ozbiljna reprezentacija. Kao što bi i sve ostale bile mnogo ozbiljnije. Mnogi igrači ne igraju, iz raznoraznih razloga. Voleo bih da se ljudi ujedine u evropskoj košarci i da se napravi kalendar dobar za igrače. Povećan je broj utakmica, igrači igraju različita takmičenja… Sve to iziskuje ogroman napor i oni nemaju za oporavak.”

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milenkovićeva Fiorentina u finalu Lige konferencija (VIDEO)

Fudbaleri Fiorentine plasirali su se u finale Lige Konferencije drugu godinu zaredom nakon što su igrali 1:1 sa Brižom . U...

POVEZANE OBJAVE