FA KUP: Japanac vodio Liverpul do četvrtfinala, tamo je i Sautempton (VIDEO)

U današnjim utakmicama osmine finala engleskog FA kupa, plasman u dalji krug su, pored Čelsija, obezbedili i Liverpul i Sautempton.

Sautempton je na svom terenu savladao Vest Hem sa 3-1.

Na poluvremenu su domaći fudbaleri vodili zahvaljujući evrogolu sa tridesetak metara Francuza Romana Peroa, dok je drugo poluvreme bilo dosta efikasnije.

Uzbuđenje u susret je uneo Majkl Antonio pogotkom u 60. minutu, posle asistenicje Ise Diopa, ali je radost Čekićara trajala samo 9 minuta, kada je domaćin ponovo poveo golom sa bele tačke Dejmsa Varda Prauza. Prethodno je penal skrivio Kreg Doson, koji je dobio i žuti karton.

Konačan rezultat postavio je u 5. minutu nadoknade vremena Armando Broja.

Liverpul je svoju pobedu obezbedio u prvom poluvremenu, kada je poveo sa 2-0, dok je Norič u drugom delu samo ublažio prednost, pa je na kraju na Enfildu bilo 2-1.

Oba gola za domaćina postigao je Japanac Takumi Minamino, koji je pravo osveženje, s obzirom na to da je u Premijer ligi ove sezone odigrao samo 86 minuta.

On je prvo tim Jirgena Klopa doveo u vođstvo u 27. minutu, kada ga je Divok Oriđi, nakon što se odlično snašao pred golom protivnika, poslužio “kao na tacni”. Na 2-0 povisio je u 39. minutu, kad je prilikom kornera lopta preletela igrače koji su bili pred golom, a onda došla do njega, što je on realizovao snažnim šutem i povisio na 2-0.

Prednost Liverpula je u 76. minutu samo ublažio Lukas Rup, kada je pronašao prostora da se namesti na šut sa 18 metara i uspeo da matira Alisona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

FANTASTIČAN VEČITI DERBI: Partizan ponovo “preživeo”, majstorica odlučuje šampiona!

Odbojkaši aktuelnog šampiona Partizana izjednačili su na 2-2 u finalnoj Seriji Superlige Srbije protiv večitog rivala Crvene zvezde. Crno-beli...

POVEZANE OBJAVE