OTKLONJENE SVE DILEME U VEZI PRODAJE ČELSIJA: Abramovič otkrio i nove momente

Usled izbijanja krize u Ukrajini, pojavila se informacija koja je posebno potresla fudbalski svet, a to je da Roman Abramovič želi da proda londonski Čelsi, na čijem čelu je gotovo dvadeset godina.

Ruski biznismen, koji se našao u nemilosti kao osoba bliska ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, otklonio je sve dileme u pisanoj izjavi objavljenoj na sajtu Čelsija.

Sada je i definitivno, Čelsi će biti prodat.

–  Želim da se obratim javnosti povodom spekulacija u medijima u prethodnih nekoliko dana u vezi mog vlasništva nad Čelsijem. Kao što sam i ranije istakao, uvek sam odluke donosio u najboljem interesu kluba, kako sam smatrao iz sveg srca. Stoga, u trenutnoj situaciji odlučio sam da prodam klub, jer verujem da je to u njegovom najboljem interesu, kao i u interesu navijača, zaposlenih, sponzora i partnera, razrešio je sve nedoumice još uvek vlasnik Čelsija.

Ruski milijarder otkrio je i pojedinosti prodaje, koja ne bi trebalo da bude, kako je naveo, brzopotezna, već proces.

Neću tražiti nikakav povraćaj ranijih pozajmica. Jer ovo za mene nikada nije bio posao zbog novca i ličnog interesa, već zbog čiste strasti prema klubu i igri. Štaviše, dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje, otkrio je Abramovič, pa objasnio:

Prihodi će se skupljati za žrtve rata u Ukrajini, što za trenutni, što za dugoročni oporavak. Ovo je bila neverovatno teška odluka za mene i boli me što se klub i ja rastajemo na ovakav način, ali svakako verujem da je ovo u najboljem interestu za klub, rekao je vlasnik Čelsija u odlasku, pa poručio:

Nadam se da ću moći da dođem na Stamford Bridž da se pozdravim sa vama uživo. Bila je životna privilegija biti deo Čelsija i ja sam ponosan zbog svih naših dostignuća. Čelsi i navijači biće uvek u mom srcu. Hvala vam, završio je Abramovič.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE