Zorana Arunović peta na SK u Kairu

Zorana Arunović je osvojila peto mesto vazdušnim pištoljem trećeg dana Svetskog kupa u Kairu. Na vatrenu liniju u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem izašlo je 80 takmičarki. Arunovićeva, naša jedina predstavnica u ovoj disciplini, je pogodila 577 krugova, zauzela sedmo mesto i plasirala se u prvu grupu polufinala.

Uz našu olimpijku, u prvoj grupi su gađale tri iskusne takmičarke, Bugarka Antonaeta Kostadinova, Nemica Sandra Rajc i Silvija Štajner iz Austrije. Vođena je izjednačena borba, sa nekoliko preokreta. Na kraju, Arunovićeva je završila na trećem mestu, iza  Kostadinove i Rajcove koje su prošle u finalnu grupu. Rajcova je zauzela četvrtu poziciju. 

Treće mesto u drugoj grupi zauzela je Nemica Katarina Andrea Hakner, koja je u kvalifikacijama bila lošije plasirana od Arunovićeve, pa je našoj takmičarki pripalo peto, a Nemici šesto mesto.

Inače, Zorana je prvi put učestvovala u borbi za medalje po novim pravilima. Zbog pozitivnog testa na koronavirus,  morala je da propusti Gran pri turnire u Rušama i Osijeku.

Danas su uspešni bili i Teodora Vukojević i Milutin Stefanović. Zauzeli su petu poziciju u kvalifikacijama  miks parova puškom i plasirali se u polufinale, od koga daleko nije bio ni tandem Andrea Arsović/Lazar Kovačević, osvojivši 12. mesto.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE