EFES UMALO PROKOCKAO +22 U TURSKOM DERBIJU: MVP Micić dominirao, Gudurić odličan kad je najpotrebnije (VIDEO)

Aktuelni šampion Evrope Anadolu Efes bio je bolji u turskom derbiju od Fenerbahčea našeg Aleksandra Đorđevića, slavivši na svom parketu sa 84-79 u 28. kolu Evrolige.

Domaći su efikasno ušli u utakmicu, stekavši u jednom trenutku i 12 poena razlike tokom prve četvrtine, posle trojke Šejna Larkina za 19-7. Iako se Fener spustio na minus 5, ipak su domaći otišli na mali odmor sa značajnom prednošću od 23-14.

Vasilije Micić je već posle prvih 10 minuta imao na svom kontu 8 poena.

Tokom druge deonice tim Ergina Atamana je bio još bolji, pa je na 2 i po minuta do isteka prvog poluvremena poveo i sa čak 18 poena prednosti, košem Džejmsa Andersona, dok su na poluvremenu imali 41-25.

Posle povratka na parket briljantni Vasa Micić, koji je već u tim trenucima dobacio do 20 poena, doveo je svoj tim do nove najveće prednosti (49-27), a onda je usledio period dominacije gostiju.

Raspucali su se košarkaši Fenera, pre svega Dešon Pjer, pa su pred ulazak u poslednji kvartal bili na, u odnosu na dotadašnji odnos snaga, pristojnih -11 (59-48).

Uz male oscilacije početkom poslednjih 10 minuta, tim našeg bivšeg selektora je nastavio tamo gde je stao. Prvo su poenima Marka Gudurića uspeli da zaostatak pretvore u jednocifren (66-58), a potom i da stignu na samo pola koša od izjednačenja, kada je posle realizovanih slobodnih bacanja Pjera bilo 72-71.

Nisu, ipak, košarkaši Fenera imali snage ni da izjednače do kraja utakmice, pa su samo dostojno izgubili.

Najbolji na utakmici bio je Micić sa 24 poena, na šta je dodao i 2 skoka i 3 asistencije. Sjajno ga je pratio Rodrig Buboa sa 20 poena i 4 skoka. Šejn Larkin bio je na asistenciju do dabl-dabl učinka, sa 10 poena, 9 asistencija i 5 skokova.

U Feneru je čak petorica igrača bilo dvocifreno, a bolji od ostalih bio je Dešon Pjer sa 19 poena i 7 skokova. Marko Gudurić je takođe bio među ovim košarkašima, a na kraju je sakupio 11 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE