Vučinić otkrio zašto nije došao u Zvezdu

Legendarni fudbaler Mirko Vučinić imao je sjajnu karijeru iza sebe. Karijeru je završio 2017. godine u Al Džaziri, a igrao je i za Stujesku, Leće, Romu i Juventus.

On je veliki navijač Zvezde, a malo je nedostajalo da svoju karijeru završi u dresu Crvene zvezde.

– Zvezda je nešto posebno. To je najveći klub sa ovih prostora. Zvao me je Zvezdan Terzić, ali ja nisam bio u stanju da igram, koleno mi je bilo nagrđeno. Osim toga, imao sam ugovor sa Al Džazirom i rekao sam to Terzi. On je rekao: “Ma samo ti kaži jesi li spreman da dođeš, sve ćemo rešiti.” Međutim, nisam bio spreman. Ja volim Zvezdu. Navijao sam za nju kao mali, navijam i danas, s tim da sad to malo drugačije gledam. Svi znaju šta znači kad neko na Balkanu igra za Zvezdu. To je i u Italiji personifikacija fudbala sa ovih prostora. I deci pričam o Zvezdi, kakav je to klub, kakva atmosfera, rekao je Vučinić za Informer.

U Srbiji je upamćen po het- triku koji je postigao protiv Hrvatske

– Sećam se tog het-trika, bio sam presrećan. Tada je to bila mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore. Bio mi je problem što me ne zovu u A tim. Igrao sam u Italiji, davao sam golove, ali tadašnji selektor Pižon nije me pozivao. Tek posle tih golova Hrvatima počeo sam da dobijam poziv u seniorski tim. Trebalo je da idem i na Svetsko prvenstvo 2006. godine, ali sam povredio to famozno koleno. Onda su se države razdvojile. Izabrao sam Crnu Goru, nisam se premišljao ni sekund. Većini igrača reprezentacija donosi i vidljivost na tržištu i transfer, ali ja sam sa 19 godina bio najbolji mladi strelac u Seriji A. Uz dužno poštovanje prema reprezentaciji, nije mi u tom smislu bila potrebna.

Vučinić smatra da je selektor Srbije napravio odličan posao sa reprezentacijom

– Piksi je igrače učinio pobednicima u glavi. Učinio ih je jačim. Malo koja reprezentacija može da ode u Portugal i odigra kao što je Srbija. Stojković je veče pre utakmice pričao kao da su dobili utakmicu. Ta snaga, taj entuzijazam su neverovatni. Verujem da mogu da naprave nešto dobro i u Kataru. Način na koji su igrali u kvalifikacijama pokazuje da to zaslužuju.

Igrač Lacija i reprezentativac Srbije je po ukusu legendarnog fudbalera

 Mnogo mi se sviđa Sergej Milinković-Savić. On je najbolji igrač Lacija, jasan je Mirko Vučinić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE