BEZ SNAGE: Poraz Srbije u Švedskoj

Švedska – Srbija 33:25 (17:14)

Rukometašice Srbije, poražene su od Švedske u duelu četvrtog kola Grupe 6, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Naše dame, nisu imale snage da ponove podvig iz Zrenjanina od pre tri dana. Ipak, ostale su u igri za plasman na kontinentalno takmičenje.

Golom Nine Dano, Švedska je otvorila ovaj duel. Karlson je povećala na 2:0, a Srbija je preko stigla do prvog gola. Šveđanke su nastavile da održavaju +2. Jovana Kovačević je uspela da Srbiji sa dva gola donese egal. Od tada se igra gol za gol.

Srbija tek u 19. minutu dolazi do prvog vođstva 11:10 preko Jelene Agbabe. Sa tri brza gola, Šveđanke su ponovo stigle do +2. Iako je Janjušević smanjila, Šveđanke dolaze do maksimalnih +3. Hanson je kasnije povećala na 17:13. Golom Agbabe, Srbija je smanjila na 17:14, i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Dano i Blom su sa 4 gola najefikasnije u timu Švedsle. Agbaba i Kovačević predvode Srbiju sa po dva pogotka.

Blom je golom otvorila drugo poluvreme. Švedska diktira ritam i ima četiri gola prednosti. Uvećala ju je a Srbija polako posustaje. Stigle su i do maksimalnih +6 Šveđanke. U tom ritmu su i nastavlie. Od 13:12 za Švedsku, raspala se igra našeg tima. Pokušavale su Srpkinje da smanje razliku, ali nisu uspevale.

Srpkinje je predvodila Jelena Agbaba sa 4 gola. Marija Petrović je imala tri manje.

Kod ekipe Švedske, istakla se Jamina Roberts sa osam pogodaka a sa šest ju je pratila Jeni Karlson.

U poslednja dva kola, Srbija u Aprilu gostuje Turskoj, a potom dočekuje Island.

Dve najbolje ekipe iz grupe će obezbediti plasman na šampionat Evrope koje se u Novembru igra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji, i Crnoj Gori.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JOKIĆ SVESTAN GREŠAKA: Uništili su nas u reketu!

Košarkaši Denvera čekaće narednu priliku da završe plej-of seriju protiv LA Lejkersa. Jezeraši su sinoć slavili i smanjili na 3:1....

POVEZANE OBJAVE