Poraz Partizana

Rukometaši Radničkog su u petom kolu plej ofa Arkus lige sigurnom igrom savladali favorizovanog domaćina, ekipu beogradskog Partizana rezultatom 25:23 (12:11). Nakon ove runde takmičenja, Kragujevčani se nalaze na drugom mestu na tabeli sa osvojenih 7 bodova.

Krenuli su put Beograda rukometaši Radničkog lišeni pomoći prvog strelca ekipe Miloša Barudžića i pouzdanog beka Mihajla Kneževića, ali čvrsto rešeni da pokažu rukometnoj javnosti zašto su apsolutni hit ovogodišnjeg plej ofa. Utakmica je krenula u laganom ritmu sa jakim odbranama na obe strane i napadima koji su trajali skoro do pasive.

Radnički je prvi došao u vođstvo, a domaćin je održavao rezultatski egal sve do 12. minuta i rezultata 4:4. Usledila je serija razigranih gostiju koju je finalizirao kapiten Prodanović za velikih 3 gola prednosti (4:7, 20. min). Usledio je minut odmora domaćih, nakon kog je Partizan podigao nivo agresivnosti u odbrani, koja je na momente zbunila Šumadince i serijom 4:0 golom večeras ubojitog Petrića prelazi u vođstvo (8:7, 24. min).

Igrači Radničkog su puno puta ove sezone pokazali karakter i pomenuti preokret im nije poremetio u zacrtani plan i sistem igre. Vratili su se rezultatski u meč pogotkom Petrovića (8:8, 25. min), a nedugo zatim precizan je bio i Stanojev za novu prednost (8:9, 26. min) koju su održali do kraja prvog dela igre za konačnih 11:12.

Početak drugog dela igre je protekao u rezultatskom egalu, a Kragujevčani ponovo prvi stiču osetniju prednost (14:16, 38. min), koja nije dugo trajala (16:16, 44. min). Usledio je period igre u kome je Radnički ispoljio dominaciju u oba pravca igre, a neprelazan na golu je bio čuvar mreže Zlatanović, koji je značajno doprineo sigurnosti svojih saigrača u uspostavljanju rezultatske prednosti (17:20, 48. min).

Impresivno je delovao superligaš iz Kragujevca u narednom delu susreta, ne dozvoljavajući domaćinu da pomisli o rezultatskom preokretu. Održavali su konstantnu prednost od 2 do 3 gola razlike, a poslednju šansu da uhvati priključak, Partizan je ispustio u 56. minutu kada su gosti ostali sa samo 4 igrača na terenu, no ponovo je Zlatanović „spustio roletnu“ i omogućio svom timu da uđu mirno u završnicu susreta i reše ga u svoju korist krajnjim rezultatom 23:25.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Stefan Petrić sa 10 pogodaka, dok su kod Radničkog najraspoloženiji bili Luka Đerić sa 6 i Stefan Stanojev sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dejan Zlatanović (Radnički)

RK Partizan – RK Radnički: 23:25 (11:12)

Beograd: SC “Voždovac”. Gledalaca: 300
Sudije: Boriša Milosavljević, Danijel Trivković 
Sedmerci: Partizan 5 (5), Radnički 1 (1)
Isključenja: Partizan 4 min, Radnički 16 min

Partizan: Radovanović, Živković 5, Vesković, Radivojević, Varga, Ivanović, Trnavac (9 odbrana), Kojadinović 5, Zečević 2, Čolović, Mićić 1, Popović, Maksić, Petrić 10.

Radnički: Prodanović 4, Davidović 4, Mutavdžić, S. Đerić, Dobrosavljević, Kasalović 3, D. Petrović, Utvić 2, L. Đerić 6, Stanojev 5, Maljević, Vasiljević, P. Petrović 1, Ivanović, Zlatanović (7 odbrana).

Rukometaše Radničkog u sredu 9. marta očekuje duel sa istim protivnikom u četvrtfinalu Kupa Srbije “Prof dr Branislav Pokrajac” u svojoj SBB hali Jezero.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE