Radnički pred svojim navijačima bolji od Juga!

U derbiju drugog kola trećeg turnira Regionalne lige, koji je na programu u Kragujevcu, vaterpolisti Radničkog pružili su sjajnu partiju i savladali lidera na tabeli, ekipu Juga, rezultatom 12:10.

Kragujevčani su tako ponovo bili bolji od Dubrovčana nakon prošlogodišnjeg trijumfa u finalu ovog takmičenja i pokazali da mogu da igraju sa bilo kojim protivnikom kada su na svom nivou.

Od starta se videlo da su sa daleko većim motivom i željom ušli u ovaj duel nego u sinoćnji sa Partizanom, što se odrazilo i na igru, kako u odbrani tako i napadu. Već u prvoj četvrtini „odlepili“ su se na 3:0, a protivniku su prvi pogodak dozvolili tek 24 sekunde pre kraja perioda, kada je Fatović bio precizan sa igračem više (3:1).

Nastavio je domaćin u istom ritmu i u drugoj četvrtini, pa je u jednom trenutku imao i četiri gola „viška“ (5:1), ali je na poluvreme otišao sa zalihom od tri gola, oko koje se uglavnom i vrteo rezultat (6:3).

Jug se očekivano oporavio od šoka na pauzi i sa tri vezana gola izjednačio posle tri minuta igre u nastavku (6:6), ali izabranici Uroša Stevanovića nisu dozvoljavali preokret. Odmah zatim vratili su se na dva gola „viška“, preko Toholja i Pljevančića, a tu prednost zadržali su do poslednje deonice (10:8).

Četiri i po minuta pre kraja Radnički je otišao na tri gola prednosti (12:9) i praktično rešio pitanje pobednika. Međutim, tempo igre nije opadao, borba je trajala do samog kraja, a Radnički je došao do zaslužene pobede.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Nikola Lukić sa tri gola, a pratili su ga Nemanja Stanojević i Aleksa Ukropina sa po dva.

Na drugoj strani prednjačio je levoruki Maro Joković sa četiri pogotka. Velike zasluge za trijumf nosi i golman domaćih, Lazar Dobožanov, koji je upisao nekoliko važnih intervencija, ali je i na drugoj strani dobru partiju pružio Toni Popadić, pogotovo u drugom delu.

Poslednjeg dana turnira, u nedelju, na programu su tri utakmice. Radnički će od 20.40 časova odmeriti snage sa ekipom Šapca, a sastaju se još Primorac – Partizan (17 časova) i Solaris – Jug (18.50).

Jug – Radnički 10:12 (1:3, 2:3, 5:4, 2:2)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički. Sudije: Stanko Ivanovski (Herceg Novi) i Veselin Mišković (Kotor).

JUG: Popadić, Zvono, Fatović 2, Stahor, Joković 4, Papanastasiu 2, Tomasović, Agriropulos 1, Kržić, Kakaris 1, Benić, Žuvela, Jurišić, Kolak. Trener: Kobeščak.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 2, Janković 1, Ćuk, Krug, Ukropina 2, Pljevančić 1, Toholj 1, Miličić, Lukić 3, Vrlić, Todorovski, Radulović 1. Trener: Uroš Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE