KUP: Partizan podigao trofej posle 32 godine!

Odbojkaši Partizana su pobednici 57. Kupa Srbije 2021/22. u konkurenciji seniora. Partizan je danas, u Hali sportova u Lajkovcu, pred 2800 gledalaca, savladao Mladi radnik iz Požarevca sa 3:1, po setovima 25:17, 23:25, 25:15 i 25:22, posle 101 minuta igre. Tako su crno-beli osvojili osmu titulu, prvu posle 1990. godine.

U duelu Beograđana I Požarevljana, Partizan je bio koncentrisaniji I kvalitetniji, I zasluženo je stigao do titule.

Početak meča bio je u znaku Partizana, pošto je tim Bojana Janića sjajnom blok igrom I odličnim napadima stigao do prednosti. Do kraja seta je tim iz Beograda povećavao stečeno vođstvoi sa 25:17 je poveo sa 1:0.

Nakon izjednačenog starta drugog seta, Mladi radnik je preuzeo incijativu i u nastavku seta je održavao malu razliku. Uspeo je Partizan pred završnicu ovog seta da stigne do izjednačenja, ali na kratko, pošto su Požarevljani na kraju uspeli da poravnaju ukupan rezultat sa 25:23.

Treći set bio je sušta suprotnost u odnosu na prethodni. Ekipa koju sa klupe predvodi BojanJanić je od početka do kraja bila dominantnija I ubedljivo je gradila prednost. Na kraju je Partizan još jednom poveo u ovom finalu – 25:15.

Iako je Mladi radnik bio bolji rival u čitavom toku četvrtog seta, Partizan je u završnici najpre stigao do izjednačenja, nakon čega je preokrenuo rezultat. U veoma uzbudljivoj završnici, Beograđani su uspeli da sačuvaju minimalnu prednost I sa 25:22 su stigli do pobede od 3:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE