Oglasio se sudijski ekspert u vezi penala u Subotici

Digla se velika bura oko toga da li je postojao penal nad mladim fudbalerom crno-belih Nemanjom Jovićem u 79. minutu utakmice Spartak – Partizan. Odmah posle utakmcie u Subotici oglasila Crvena zvezda, zatim je usledio odgovor iz Partizana, pa opet odgovor iz Zvezde.

Sudijski ekspert Raka Đurović nema dilemu što se tiče penala

– Ima elemenata za kazneni udarac. Igrač Partizana je sklonio loptu u stranu, a fudbaler Spartaka je zakasnio, rekao je Đurović za Maxbet sport.

Iz VAR sobe su reagovali posle dva minuta, a glavni sudija je dugo gledao spornu situaciju, to je zasmetalo Đuroviću

– VAR soba nije tu samo zbog dekoracije. Kada god se dogodilo nešto ovako kritično, onda VAR služi za manipulaciju i zloupotrebu. Sudija je prvi trebalo da vidi da je prekršaj za kazneni udarac jer je bio udaljen samo nekoliko metara. Posle toga je trebalo brže da reaguje – jasan je Đurović.

Zatim je poručio.

– Od odgovornosti su bežali glavni sudija i iz VAR sobe. Kada donose odluke koje se tiču Crvene zvezde i Partizana, sudije ne razmišljaju o svojoj odluci nego da li je to opasno po njega. U konkretnom slučaju se gleda samo noga. Ne treba ni drugi snimak, već se odmah presuđuje. Ovakav način donošenja odluke kod svih navijača i gledalaca dovodi u sumnju regularnost takmičenja, poručio je Đurović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE