NEPREPOZNATLJIVI PARTIZAN: Lijetkabelis očitao lekciju crno belima!

Lijetkabelis – Partizan 93:78 (24:24, 29:13, 27:18, 13:23)

Košarkaši Partizana, doživeli su težak poraz u 14. kolu Evrokupa. U gostima ih je savladao litvanski Lijetkabelis srpskog trenera Nenada Čanka. Nakon prve četvrtine, crno beli su dozvolili seriju 20:0, kojom su domaćini prelomili meč, i udaljili crno bele od prvog mesta u grupi.

Željko Obradović je utakmicu počeo sa igračima koji nisu igrali ili nisu imali zapaženije minute u meču protiv Crvene zvezde. Posle dobrog početka i vožstva 0:5, domaći košarkaši su u nastavku bili daleko čvršći u odbrani i precizniji u napadu, da su sredinom četvrtine naterali trenera crno-belih na tajm aut pri rezultatu 14:8.

Posle toga Obradović uvodi nosioce igre, i jedino iz prve postave ostavlja Radeta Zagorca koji je imao odličan prvi period sa 7 postignutih poena. Međutim, crno-beli nisu uspevali nikako da nađu ritam u odbrani, do pred sam kraj kada su i istopili prednost domaćih za konačnih 24:24 posle 10 minuta.

Međutim, letonski tim pravi seriju 20:0 na početku druge četvrtine i stiče dvocifrenu prednost. Tek nakon sedam( minuta igre bez koša, Partizan postiže prve poene u drugoj četvrtini preko Balše Koprivice. Već sada, domaći tim je stvorio 20 poena prednosti u odnosu na crno bele. Nastavili su da je održavaju. Sa + 16 su otišli na odmor.

U redovima Lijetkabelisa, istakli su se Gediminas Orelik sa 17, i bivši košarkaš crno belih Đorđe Gagić sa 11 poena. Tim Partizana predvodi Kevin Panter sa 15 poena, dok Rade Zagorac ima 12 koševa.

Letonci su svojim poenima otvorili drugo poluvreme. Iako je neizvesno na početku, prednost je na strani domaće ekipe. Kasnije su je uvećali na maksimalnih +24. Crno beli nemaju rešenja za izuzetno raspoloženi Lijetkabelis koji je ubacio čak deset trojki. Odličnom igrom, stigli su i skoro 30 koševa viška.

To su nastavili da održavaju i na početku četvrte četvrtine. Partizan je samo pokušavao da što više ublaži poraz. U tome su donekle uspeli ali samo da razliku spuste ispod 20 koševa.

Kevin Panter je sa 20 poena bio najefikasniji u timu crno belih. Rade Zagorac je dodao 16 poena. Nakon odlične partije u derbiju, Aleksa Avramović je podbacio sa samo 2 koša.

Tim Lijetkabelisa predvodili su Gagić i Orelik sa po 21 poenom.

Partizan je sada na dve pobede manje od Huventuda koji je prvi u grupi, ali su se oba tima kvalifikovala za osminu finala.

Crno beli za osam dana u 15. kolu dočekuju francuski Metropolitan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODGOVORIO NAVIJAČIMA: Čović o skandiranju nezadovoljnih pristalica

Košarkaši Crvene zvezde su teškom mukom savladali SC Derbi u prvom meču četvrtfinala plejofa ABA lige rezultatom 83:81. Navijači su bili izuzetno...

POVEZANE OBJAVE