Zvezda briljantna, Ivanović i Davidovac srušili kralja!

Crvena zvezda – Real Madrid 65:62 (16:15, 19:13, 8:14, 22:20 )

Košarkaši Crvene zvezde, pobedili su Real Madrid u odloženom meču 20. kola Evrolige. Ceo meč je bio neizvestan, a presudila je mirnija ruka crveno belih sa linije slobodnih bacanja. Zvezda je ovim trijumfom napravila značajan korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Geršon Jabusele je sa linije slobodnih bacanja otvorio meč. Pogocima Kalinića i Holinsa, crveno beli stižu do 4:1. Real je brzo uzvratio i izjednačio na 5:5. Povela je Zvezda sa 8:5, ali je Real preokrenuo serijom 5:0. Puleni Dejana Radonjića su za sada aktivni i drže neizvestan duel tokom prvog perioda. Sa prednošću su ušli u drugu četvrtinu.

Real je efikasnije otvorio taj period igre, ali Zvezda i dalje ima priključak. Crveno beli odlično pariraju Kraljevskom klubu. Za sada nijedna ekipa nije imala više od pet poena prednosti. To su uspeli Zvezdini igrači, kada su koševima Voltersa i poveli sa 31:26. Kasnije su nastavili da je kontrolisano održavaju. Koševima Voltesa i Davidovca, Zvezda sa +7 odlazi na odmor.

Volters sa 7 i Dejan Davidovac sa 6 poena su predvodili crveno bele. Ljulj sa 8 i Tompkins sa 6 su bili najefikasniji u Realu.

Najdžel Vilijams – Gos je pogotkom otvorio drugo poluvreme. Zvezda još uvek parira i održava se u vođstvu. Stekli su maksimalnih +8. Koševima Abaldea i Ertela, Kraljevići su to prepolovili. Čak su i stigli na dva poena zaostatka. Serijom 8:0, real je izjednačio pred kraj treće četvrtine. Poenima Dejana Davidovca, crveno beli su otišli sa prednošću pred poslednji period.

Njega je svojim košem otvorio Nikola Kalinić. Počelo se veoma efikasno, sa poenima na obe strane. Volters i Kalinić su ponovo Zvezdu odveli na +5. Sa dve uzastopne trojke, Real je uneo neizvesnost, prišavši na poen zaostatka. Dejan Davidovac je sa sedam vezanih poena doneo prednost Zvezdi od šest koševa pred poslednji minut.

Ipak, Real je trojkom Serhija Ljulja uneo neizvesnost. Novom trojkom, Real je stigao na 63:62, i očekuje nas veoma interesantna završnica. Ipak Nikola Ivanović je sa linije za slobodna bacanja doneo veoma vrednu pobedu Zvezdi.

On i Dejan Davidovac, imali su po 13 poena, a sa 12 ih je pratio Nejt Volters.

Serhio Ljulj je predvodio Real sa 20 poena, a Valter Tavares je imao dabl dabl od 11 poena i 11 skokova.

Crvena zvezda već u četvrtak igra sa Makabijem od 19 časova, u jednom od direktnih duela za plej of.

Meč se igra u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKAJU JOKIĆA: Dalas u finalu konferencije, najbolji igrač Oklahome veliki tragičar! (VIDEO)

Košarkaši Dalas Meveriksa plasirali su se u finale zapadne konferencije NBA lige pobedom nad Oklahomom sa 117-116! Iako su Tanderi...

POVEZANE OBJAVE