ČETVRTA U NIZU: Zvezda pobedom nad Makabijem juriša ka plejofu Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde upisali su četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi, slavivši protiv Makabija u hali Aleksandar Nikolić sa 84-77, u 29. kolu ovog takmičenja.

Naš tim je bio sjajan u oba pravca i i jako ga je dobro služio šut, uz više raspoloženih igrača. Iako je bilo oscilacija u rezultatu, gosti su samo u jednom trenutku treće četvrtine uspeli da stignu do minimalne prednosti.

Zvezdini košarkaši su odlično ušli u utakmicu, verovatno puni samopouzdanja nakon tri uzastopne pobede, pa su se prvi odvojili na prednost više od jednog poseda posle poena Ostina Holinsa i Nejta Voltersa za 10-4.

Tim Dejana Radonjića je, pored sigurne realizacije u napadu, bio odličan i u defanzivnom segmentu po kome je najprepoznatljiviji, pa je već na nešto manje od tri minuta do isteka prvih 10 minuta prednost bila i dvocifrena, kada je posle Mitrovićevog prodora i odličnog protoka lopte, Ivanović lako realizovao otvoren šut za tri poena, kada je njegov tim poveo sa 17-6.

Već u sledeća dva napada se sa 5 poena, trojkom i sjajnim prodorom, nadovezao sve bolji Ostin Holins, za vođstvo od čak 22-8. Do kraja ovog perioda su još po dva poena razmenili Džejlen Rejnolds i Luka Mitrović, pa je srpski tim vodio sa velikih 24-10.

Ponos Izraela se konsolidovao i mnogo bolje otvorio drugu deonicu, vezavši 5 poena preko Vilbekina i Rejnoldsa, kada je Radonjić odlučio da ovaj nalet saseče tajmautom. Odmah nakon povratka odgovornost je preuzeo Holins, koji je novim prodorom iz ukrštenog koraka doneo crveno-belima prve poene u drugoj četvrtini, ali i postao dvocifren već u prvom minutu ovog dela.

Nije dugo potrajao nalet gostiju, jer je Dobrić već početkom 4. minuta drugog kvartala trojkom vratio maksimalnih +14 (30-16). Zvezda je delovala nezaustavljivo u napadu i poentirala na najrazličitije načine i sa svih pozicija na terenu, pa je odlična akcija Kalinića i Kuzmića najveću razliku povisila na +16, kada je centar srpskog kluba realizovao sjajnu asistenciju saigrača za 35-19.

Tim iz Tel Aviva je na drugoj strani mahom održavao Skoti Vilbekin, a posle poena Ante Žižića na nešto više od 4 minuta do poluvremena deficit su smanjili na 10 poena, pa je usledio novi minut predaha koji je zatražio Dejan Radonjić.

Zvezdin odličan protok lopte i preciznost u šutu za tri poena dolovali su kao nezaustavljiva kombinacija, ali je završnica u potpunosti pripala pulenima Avi Evena, koji su pre svega poenima Nanelija i Derika Vilijamsa uspeli da zaostatak svedu na samo 3 poena na poluvremenu, kada je bilo 42-39.

Vilijams je nastavio tamo gde je stao u finišu prvog poluvremena, pa je već na startu drugog novom trojkom doneo izjednačenje, ali je onda usledio period bolje igre Crvene zvezde. Odmah su crveno-beli uzvratili trostruko, pa su za tri poena redom pogađali Volters, Kalinić i Vajt, na šta se košem nadovezao i Kuzmić za veliku seriju od 11-0, kojom je srpski predstavnik povratio dvocifrenu prednost posle samo tri minuta igre u trećem kvartalu (53-42)

Ponovo su se, međutim, stvari izokrenule, a tačku na novo izjednačenje je još jednom trojkom na minut i po do isteka ove četvrtine stavio Vilijams, kada je bilo 57-57, a nedugo posle toga je i Džon Dibartolomeo gostujući tim doveo do prve prednosti na utakmici (60-59).

Nisu ipak klonuli duhom crveno-beli, pa je Ognjen Dobrić vezao 6 poena i pred odlučujućih 10 minuta svoj tim stavio u zavidan položaj, uz prednost od 65-60.

Nije pauza između četvrtina zaustavila Zvezdine košarkaše. Poslednjih 10 minuta je svojim prvim poenima otvorio Stefan Lazarević, a potom je 5 poena vezao i Davidovac, za vođstvo od +12 (72-60), tako još jednom preuzevši odgovornost u bitnom momentu.

Nije ni tu bilo sve gotovo. Pre svega preko sjajnog Nanelija, koji je upisao već 19. poen prišli su na samo 4 poena zaostatka (74-70) na nešto više od 3 i po minuta do kraja, ali su košarkaši našeg tima ostali fokusirani do kraja, preko Kalinića i Mitrovića stekli velikih 9 poena (82-73) viška na 39 sekundi do kraja, kada više nije bilo povratka za Makabi.

U sastavu Zvezde su poeni bili odlično raspoređeni, pa je tako na kraju čak četvorica igrača bilo dvocifreno. Najbolji je bio Kalinić, koji je kao i obično punio više kolona, pa je uz 15 poena imao i po 5 skokova i asistencija. Nejt Volters je zabeležio 12 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije, dok je Holins ostao na 11 poena sa početka druge četvrtine, posle povrede kolena u trećoj četvrtini, na šta je dodao i 3 skoka i asistenciju.

Sjajan je bio i Ognjen Dobrić sa 10 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, dok je Ognjen Kuzmić flertovao sa dabl-dablom sa po 8 poena i skokova.

Sa druge strane, Džejms Naneli je zadavao dosta problema izabranicima Dejana Radonjića i bio najefikasniji na meču sa 24 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije. Skoti Vilbekin imao je 14 poena i 4 asistencije, dok je Derik Vilijams upisao 13 poena i 4 skoka.

Srpski tim u ovom momentu, posle brisanja rezultata ruskih timova, uz nekompletno kolo, zauzima 7. poziciju na tabeli sa 11 pobeda i 12 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE