EVROLIGA: Partija života Maodo Loa, španski klubovi slavili u neizvesnim završnicama, Ljulj junak (VIDEO)

Pored Crvene zvezde, u današnjim utakmicama Evrolige pobede su slavili još i Alba iz Berlina, Baskonija i Real Madrid.

Alba je u Berlinu bila ubedljiva protiv Olimpijakosa i pobedila sa 90-75, tako vezavši treći uzastopni trijumf.

Timovi su se smenjivali u prednosti tokom prvog poluvremena, ali kada su u završnici istog domaći stekli prednost, više je nisu ispustili, a u završnom delu utakmice ostvarili su i dvocifreno vođstvo, koje je išlo najviše do +17.

Blistao je danas plejmejker Maodo Lo sa 27 poena, 5 skokova i 7 asistencija, odigravši verovatno utakmicu života.

Na drugoj strani je Vezenkovu falio skok do dabl-dabla, pa je na kraju sakupio 19 poena, 9 skokova i asistenciju.

Baskonija je odnela pobedu iz Liona protiv Asvela, slavivši sa 72-69 u veoma neizvesnom duelu.

Gosti su vodili većim delom meča, ali je francuski tim uspeo da dođe do preokreta u jednom momentu poslednje deonice, međutim to nije bilo dovoljno i za krajnju pobedu. Prednost nijednog trenutka nije bila dvocifrena ni na jednoj strani.

Najefikasniji na utakmici bio je Alek Piters sa 17 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a dobro ga je pratio Vejd Boldvin sa 14 poena i 5 skokova, Metju Kostelo sa 13 poena, 8 skokova i 3 asistencije, kao i Simone Fontekio sa 12 poena, 9 skokova i 6 završnih dodavanja.

U redovima poraženog tima najbolji je bio Pol Lakomb sa 16 poena, 2 skoka i 4 asistencije.

U meču između Real Madrida i Olimpije iz Milana u Vizink centru bilo je još neizvesnije, pa je Kraljevski klub pobedio tek nakon produžetka sa 92-88.

Italijanskog predstavnika najviše su koštali promašeni bitni šutevi u završnici.

Real je većim delom prvog poluvremena vodio, najviše sa 9 poena razlike, ali je do poluvremena milanska ekipa ipak vratila potpuni egal (42-42), a potom je i treća deonica protekla u neizvesnosti.

Na kraju je ipak domaćin imao i sreće jer je Olimpija u poslednjem kvartalu uglavnom imala prednost, ali je Ljulj trojkom na 51 sekundu do kraja doneo izjednačenje (81-81), a Dilejni na drugoj strani promašio van linije 6,75 za pobedu.

Gosti nakon toga dugo nisu postigli pogodak ni u produžetku, dok je Real nanizao seriju 7-0, posle koje više nije bilo povratka, iako je Alviti u završnici produžetka promašio za izjednačenje.

Devon Hel bio je najefikasniji na meču sa 21 poenom i 4 asistencije, dok je Meli bio blizu dabl-dabla sa 18 poena i 8 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije.

U pobedničkom sastavu Serhio Ljulj je zabeležio 20 poena i po 2 skoka i asistencije, dok je Geršon Jabusele upisao 16 poena, 3 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ: Ne volim Zvezdu zbog povlašćenog statusa

Nekadašnji dugogodišnji trener Partizana, ali u jednom periodu i Crvene zvezde, Duško Vujošević gostovao je u emisiji "360 stepeni"...

POVEZANE OBJAVE