Derbi na Čairu, Radnički oslabljen

Derbi 27. kola fudbalske Superlige Srbije igraće se u subotu od 17 časova na stadionu Čair u Nišu. Radnički dočekuje Vojvodinu i biće to direktna borba za četvrto mesto na tabeli, koje bi trebalo da naredne sezone donese plasman na evropsku scenu.

Nišlije i Novosađani u ovaj duel ulaze bodovno poravnati. Imaju po 36 bodova, dele tu željenu četvrtu poziciju i jasno je koliki bi iskorak unapred napravio eventualni pobednik u ovom susretu.

U taboru Radničkog sa nestrpljenjem iščekuju utakmicu i veruju da će uspeti da upišu tri boda.

Pred nama je pravi derbi i utakmica koja ima veliku težinu za dalji razvoj u borbi za četvrto mesto. Naravno, ima i posle ovog meča još puno da se igra, postoji još kandidata za to četvrto mesto, ali trijumf bi ovde za nas predstavljao ogroman vetar u leđa u nastavku sezone. Vojvodina je vezala tri poraza u ligi, ali ti ne sme da nas zavara. U pitanju je izuzetno kvalitetna i dobro vođena ekipa i doći će ovde da prekinu taj loš niz i vrate se na pozitivan kolosek. Moramo biti na maksmumu, kako bi mogli da ostvarimo naš cilj, a to je pobeda. Mi u ovaj meč ulazimo u dobrom raspoloženju. Pobedili smo Kolubaru, došli na mesto na kojem želimo da budemo na tabeli i daćemo sve od sebe da se na njemu i učvrstimo. Očekujem da ćemo imati podršku sa tribina, biće nam potrebna, rekao je šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak.

Niški tim će u meču protiv Vojvodine biti značajno oslabljen.

Neću moći da računam na Nikolu Vujadinovića i Stefana Mitrovića i to je ogroman hendikep za nas, jer se radi o nosiocima naše igre. Vujadinović je protiv Kolubare dobio nezgodan udarac, morao je da naspusti igru i sada ga čeka kraća pauza kako bi sanirao tu povredu, dok je Mitrović nagomilao žute kartone. Poznato je da je Vujadinović stub naše odbrane, a Mitrović je verovatno najbolji „bonus“ lige i igrač koji je toliko puta pravio prevagu na terenu u našu korist. Ipak, mi imamo spremne zamene i verujem da će oni odgovoriti svim postavljenim zadacima. Dobra vest je da nam se vraća Aleksndar Pejović, koji je preskočio Kolubaru zbog žutih kartona, završio je Batak.

Glavni sudija ovog susreta biće Dejan Trifković, dok će u VAR sobi biti Miloš Milanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE