KUP MILANA CIGE VASOJEVIĆA: Art basket u finalu posle drame

U finalu Kupa Milana Cige Vasojevića koji se održava u niškom Čairu sastaće se košarkašice Crvene zvezde i Art basketa, iako su oba tima u polufinalu pobede ostvarila teže nego što se očekivalo.

Art basket i Vojvodina 021 su pružili pravu poslasticu prisutnima u Čairu. Beogradski tim je opravdao ulogu favorita, iako se činilo da će Novosađanke slaviti posle velikog preokreta. Na kraju je bilo 79-77.

Art basket je silovito krenuo i ubrzo stekao dvocifrenu razliku, ali se autsajder potpuno vratio i na kraju prvog perioda, koji je završen nerešeno rezultatom 21-21, uspeo čak i da povede.

Na sedam minuta do kraja poluvremena trojkom Nevene Rosić ponovo je mladi sastav stekao 10 poena prednosti (35-25), međutim nisu se predavale košarkašice Voše, pa su na velikom odmoru gubile samo 41-40.

U trećem kvartalu timovi su se smenjivali u vođstvu i sve je bilo otvoreno, a pred završnih 10 minuta ovog puta je vodio tim iz Novog Sada sa 60-59.

Poslednji period Art basket je počeo furioznio i poveo sa 70-60 na nešto više od pet minuta do kraja, kada niko nije mogao da nasluti kakva će se uzbuđenja dogoditi do kraja.

Čarna Prokić je na 17 sekundi do kraja donela totalni preokret i tim sa severa Srbije je vodio sa 77-76, ali je usledio pravi šok na dve sekunde do kraja kada je Adriana Đoković uzvratila na isti način, za konačnih 79-77.

Aleksandar Jovanović, trener Vojvodine na konferenciji je naglasio da nije ispoštovan dogovor sa tajmauta i da njegove igračice nisu napravile “mali” faul.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Višnja Stefanović sa 20 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, a sledila ju je Anja Bukvić sa 13 poena, uz 2 skoka i 6 asistencija.

U redovima poraženih Žaklina Janković (8 skokova, 3 asistencije) i Sara Lumis (6 skokova) imale su po 16 poena, a sjajna je bila i Vladana Vujisić sa poenom manje, uz po 7 skokova i asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Alkaraz odustao od turnira u Rimu!

Španski teniser Karlos Alkaras neće igrati na Mastersu u Rimu zbog povrede. Njega je mučila desna podlaktica, ali je...

POVEZANE OBJAVE