Bukti sukob između Fenera i Efesa zbog nove tabele Evrolige

Nakon što su ruski timovi izbačeni iz Evrolige, došlo je do dileme kako će se računati rezultati ekipa protiv CSKA, Uniksa i Zenita.

Evroliga je usvojila predlog da se ti rezultati izbrišu, što je posebno pogodilo Fenerbahče koji je pre suspenzije ruskih klubova imao seriju 3-0 protiv sva tri ruska tima.

Oni su predlagali drugačije rešenje, da se rezultati računaju kao u NBA ligi, prema procentu uspešnosti, ali zahvaljujući glasu Efesa odlučeno je da dođe do brisanja svih rezultata ruskih klubova ove sezone.

Ovim povodom se oglasio i prvi čovek Fenerbahčea Ali Koč.

Odluka je doneta. Pobedili smo u sva tri naša meča protiv Rusa i ova odluka nas negativno pogađa. Prva alternativa je bila da se svi mečevi sa Rusima ne računaju, a bilo je toliko truda i troškova.

Predstavili smo i drugu alternativu. Kao i u NBA, treba računati mečeve, računati procenat pobeda i prema tome praviti rang. Izglasano je kako je izglasano. Od 13 klubova koji su akcionari Evrolige, dva su turska. Glasanje je završeno 6 prema 7. Pitali smo Efes, za njih se ništa bitno nije promenilo. Ali, Efes me oduševljava. Napisaću pismo Tunčaju Ozilhanu (predsedniku Anadolu Efesa) i podeliti ga sa javnošću. Ovo nije prvi, već treći događaj. Podelićemo to i bićete zadivljeni. Mislio sam da ga dobro poznajem, ali sam se valjda prevario. Bili su tako sramotni. Nisam znao da postoji ovoliki kompleks i mržnja prema Fenerbahčeu, izjavio je Koč.

Konačna odluka se očekuje do 21. marta kada je dat rok da se ruski timovi eventualno vrate u takmičenje.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Real: Trener Zvezde otkrio ko sigurno neće igrati u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 32. kola Evrolige gostuju ekipi Reala iz Madrida. Duel dva tima na programu...

POVEZANE OBJAVE