TRENER ZVEZDE: Ovo je trebalo da bude 30 razlike

Košarkašice Crvene zvezde plasirale su se u finale Kupa Milana Cige Vasojevića, koji se održava u niškom Čairu, slavivši uz dosta muka protiv ŽKK Kraljeva sa 80-69.

Trener crveno-belih košarkašica Dragan Vuković naglasio je kako je Kup nezgodno takmičenje za favorite.

Nije fraza da je Kup uvek teško takmičenje. Kup je kup. Igra se na jednu utakmicu i ovde kad dođete, kao što smo mi došli, sa nekim bremenom favorita, to nije dobro. Ekipa Kraljeva koja je izuzetno iskusna, kvalitetna i igrala je rasterećeno i stalno je bila tu negde, čak je u nekom trenutku vodila. Nikako nismo mogli da ih slomimo. Kad smo u drugoj četvrtini napravili neku seriju, podigli razliku, nismo uspeli i da prelomimo. Kraljevo se svojim iskustvom, promenom odbrane i izuzetno dobrih šutem za tri poena stalno držalo u igri. Stalno smo bili u situaciji da igramo za koš više. Možda smo pred kraj napravili ono što je trebalo. Malo smo promenili način igre u odbrani, promenili smo malo i energiju, uveli smo ih u neke teške šuteve, koje smo mi pokupili i znali na kraju da iskoristimo. Što je, verujte mi, jako teško, rekao je Vuković, pa se osvrnuo na protivnika i statistiku.

Ekipa Kraljeva je starija i iskusnija od nas. Presudio je naš roster, malo duža klupa i malo veća energija koju smo pružili. Mi smo igrali sa mnogo energije, ali i gluposti. Pokazatelj toga je indeks, gde oni imaju 48, a mi 111. Ovo kad pogledate, ovo je trebalo da bude 30 razlike. To je odnos u indeksu. Ali mi to nismo iskoristili. Kraljevo je igralo stvarno dobro i naterali su nas na puno promašenih zicera, na mnogo neodrađenih kontranapada, po čemu smo mi inače prepoznatljivi, to igramo dosta dobro. To večeras nismo odradili kako treba, nismo pogodili koliko bi trebalo. Ali, ponavaljam, Kup je težak, gde se u jednoj utakmmici sve rešava. Sve se dobija i sve se gubi. Nismo se dobro prilagodili na utakmicu. Znali smo da će tako biti. Idemo dalje. Čestitam Kraljevu na odličnoj igri, ali i mojoj ekipi jer smo stvarno pokazali karakter i izgurali smo utakmicu do kraja, izjavio je trener Zvezde.

Košarkašica prvog finaliste Nevena Naumčev smatra da je njena ekipa trebalo da pobedu osigura i ranije.

Čestitala bih ekipi Kraljeva na izuzetnoj borbenosti i energiji koju su pružile tokim svih 40 minuta. Čestitala bih mojim saigračicama na prolasku u finale i na borbenosti, trudu i zalaganju koje smo svih 40 minuta pružile. Mislim da je trebalo da ranije privedemo utakmicu kraju. Nismo se dobro snašle na njihovu zonu. Promašile smo dosta šuteva, da ne pričamo o zicerima. Bile smo zbunjene, koncentracija nam padala, pa se vraćala, pa smo energijom probale da se vratimo. Odbrana je u poslednjih pet minuta bila besprekorna i čestitala bih mojim saigračicama na zasluženoj pobedi, rekla je Naumčev.

U finalu će se Crvena zvezda sastati sa ART basketom, koji je posle drame izbegao senzaciju protiv Vojvodine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE