VIDOSAVLJEVIĆ PRED ZVEZDU: Očekujem fizički jaku utakmicu

Košarkašice beogradskog Art basketa savladale su posle neizvesne završnice Vojvodinu 021 sa 79-77 i plasirale se u finale Kupa Milana Cige Vasojević koji se igra u niškoj hali Čair.

Trener pobedničke ekipe Milan Vidosavljević u prvi plan je stavio specifičnost kup takmičenja.

Veoma teška utakmica za nas. Mi smo ovu ekipu Vojvodine dva puta pobedili u Ligi sa po 20 razlike i znali smo da neće biti lako na ovoj utakmici. Kup je sam po sebi specifičan, jedna utakmica, jedan igrač, jedna ispiracija, jedan šut rešava. Kao što se to desilo danas. Mi smo još jednom pokazali našu boljku, tu našu mladost, nezrelost, da malo teže zatvaramo utakmice. Ali to je i razumljivo jer smo mi ovde ubedljivo najmlađa ekipa. To smo bili i prošle godine kada smo osvojili Kup, a ako vam kažem da smo se ove godine podmladili, možete da zamislite koliko je to mlado, naglasio je Vidosavljević, pa dodao.

Čestitao bih mojoj ekipi na još jednom finalu. Stvarno veliki uspeh za nas. Prošle godine smo igrali dva finala, u Ligi smo u seriji izgubili od Zvezde sa 2-1. Igrali smo i finale kupa koje smo osvojili. Evo nas opet u finalu Kupa. Uvek je nešto teže odbraniti nego osvojiti. Mi ćemo pokušati da se pre svega oporavimo što bolje za sutrašnju utakmicu. Želim da u finalu moje devojke uživaju na terenu. Da daju svoj maksimum. To je jedino važno. Poželeo bih dobru utakmicu sutra, rekao je trener mlade ekipe.

On je izneo i očekivanja pred finale sa Crvenom zvezdom.

Očekujem fizičku jaku utakmicu. Zvezda je lider šampionata i aktuelni šampion države. Igrala u Evrokupu ove sezone, na svakoj poziciji je iskusnija i starija od nas. Što nije malo za ovakvu utakmicu. Za sada u sezoni imamo 1-1. Onaj ko povede 2-1 osvojiće trofej, poručio je Vidosavljević.

Anja Bukvić, košarkašica Art basketa istakla je greške, za koje se nada da će biti ispravljene u finalu.

Očekivali smo tešku utakmicu, na kraju se to i videlo. Igrali smo čvrsto, pravile smo i dosta grešaka koje ćemo pokušati da ispravimo do finala. Imale smo 10 poena razlike na pet minuta pre kraja, ali protivnice su uspele da se vrate. Ali na kraju se završilo u našu korist. Čestitam protivnicama na korektnoj igri i borbi. Pokušaćemo da se odmorimo do sutra i da se spremimo za finale, izjavila je Bukvić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lučić otkrio gde želi da nastavi karijeru

Srpski košarkaš Vladimir Lučić je poslednjih 8 godina član Bajerna iz Minhena. Ove sezone je imao problema sa povredama,...

POVEZANE OBJAVE