Važna pobeda Borca, odlični Hejl i Pecarski

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su na svom parketu poslednjeplasiranu Krku, u 22. kolu regionalne ABA lige sa 77-68.

Nakon izjednačene prve deonice, domaćin je bio u zaostatku od 3 poena na kraju ovog perioda, kada je gubio sa 15-12. U drugoj četvrtini Krka je vođstvo dodatno uvećala i uspela da stvori čak i dvocifrenu razliku, koja je najviše iznosila 11 poena (32-21), a na velikom odmoru su vodili sa 34-25.

Čačani su polako preuzimali primat u trećem kvartalu, prvo izjednačivši na 39-39, a kasnije i prešavši u vođstvo, koje je išlo do +5 (53-48).

Iako su gosti bili u prednosti i pred ulazak u odlučujućih 10 minuta (54-53), sastav koji sa klupe predvodi Marko Marinović je uspeo da preokrene i do kraja je uvećao prednost do maksimalnih +9.

Najefikasniji je bio Hanter Hejl sa 23 poena, 2 skoka i 5 asistencija, dok je Marko Pecarski uz 15 poena zabeležio i 6 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani su Lapornik (3 skoka, asistencija) i Macura (6 skokova) imali po 13 poena.

Za Borac je ovo jako važna pobeda jer, pored mogućnosti za eventualni ulazak u plejof, održava korak sa Megom i FMP-om u svom najvažnijem cilju, opstanku u elitnom rangu regionalnog takmičenja, za slučaj da srpski tim bude šampion ABA 2 lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Inter dovodi 3 vrhunska pojačanja za narednu sezonu!

Plan Đuzepea Marote je jasan: Direktor Intera želi da prodajom nekih igrača zaradi 100 miliona evra i da od...

POVEZANE OBJAVE