Zvezda lako do Kupa Milana Cige Vasojevića

Košarkašice Crvene zvezde pobednice su Kupa Milan Ciga Vasojević, koji se igrao u niškoj hali Čair, slavivši ubedljivo u finalu protiv Art basketa sa 90:71 (23:18, 25:20, 19:23, 23:10).

Crveno-bele su odlično otvorile meč i trojkom Maše Janković odmah povele sa 8-0, a posle prve deonice vodile sa 23-18. U 14. minutu tim Dragana Vukovića je stigao i do prve dvocifrene razlike od 36-24.

Najveća prednost u prvom poluvremenu bila je +14, posle trojke Avlijaš u 17. minutu, dok je na poluvremenu tim sa Malog Kalemegdana vodio sa 48-38.

Art se posle tri vezane trojke početkom trećeg perioda potpuno vratio u utakmicu, kada su bile samo na koš zaostatka (50-48), međutim Zvezda nije ostala paralisana naletom protivnica, pa je pred odlučujućih 10 minuta vodila sa 67-61.

Poslednji kvartal obeležila je kiša trojki Zvezdinih košarkašica, pre svega Nadežde Nedeljkov, koja ih je vezala tri, a kada je Katanić ubacila dalekometni hitac za 84-67 na samo tri minuta do kraja, bilo je jasno da za mladi tim Art basketa nema povratka.

Pobednički tim predvodila je Kendrion Eliot sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 12 skokova, dok je šampionki Evrope sa našom seniorskom reprezentacijom Maši Janković za takav podvig falio samo jedan skok, pa se zaustavila na 15 poena i 9 skokova. Nadežda Nedeljkov je na kraju sakupila 13 poena, ali je većina bilo ključnih.

U Artu je ubedljivo najbolja bila Marta Mitrović sa dabl-dablom od 25 poena i 10 skokova, dok je Adriana Đoković upisala 15, uz 4 skoka.

FOTO: Košarkaški Savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Topić neće igrati finale ABA lige!?

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige protiv Mege i na korak su...

POVEZANE OBJAVE