Crno beli dobili derbi: VELIKA pobeda Partizana

U derbiju Aba lige košarkaški su na gostujućem terenu pobedili Budućnost rezultatom 72;80.

U Partizanu najbolji su bili Avramović koji je upisao 13 poena i osam skokova, Panter 13, uz tri asistencije, Madar takođe 13 poena, Ledej 12 poena.

U ekipi Aleksandra Džikića najbolji je bio Peri sa 16 poena, Kobs 15, a Rid 10 poena i šest skokova.

Partizan je na ovoj utakmici bio lišen pomoći Rodionsa Kurucsa, a pobedu u Morači nije prethodno zabeležio od 2014. godine.

Crno-beli su mnogo bolje otvorili utakmicu i već posle pet minuta stekli dovcifrenu prednost, najviše zahvaljujući Kevinu Panteru, koji često dobro otvara mečeve, kada je Džikić zatražio tajmaut.

Uprkos ofanzivnom skoku, podgorički tim je promašio dva šuta, što je u polukontri iskoristio Avramović, a posle konačnog pogotka košarkaša Budućnosti, srpski reprezentativac, koji je eksplodirao u večitom derbiju, ubacio je i trojku. Posle dva realizovana slobodna bacanja Pantera crno-beli su stekli novu najveću razliku, kada je bilo +16 (22-6).

Vili Rid je atraktivnim zakucavanjem podigao publiku na noge, ali i saigrače iz letargije, pa je posle poena Perija domaćin prišao na 24-11. Ulaskom Madara srpski tim je odmah prekinuo ovu seriju, jer je mladi plej preuzeo stvari u svoje ruke i odmah poentirao, tako da su crno-beli svakako imali značajno vođstvo nakon uvodnih 10 minuta, kada je bilo 24-13.

Drugi kvartal je otvorila serija grešaka i promašaja, u okviru koje je jedina svetla tačka bio bek Budućnosti Peri, pa je Obradović bio primoran da zatraži tajmaut pri rezultatu 24-17.

Usledila je reakcija njegovog tima, pre svih Lesora na oba kraja terena, kada je nanizao trojku i blokadu, dok se na sve to nadovezao i mladi Uroš Trifunović svojim pogotkom van linije 6,75, pa je prednost ponovo porasla, na 34-22.

Usledio je period manje efikasne igre, u kom je viđeno snažno zakucavanje Balše Koprivice, a posle njegovih novih poena kojima je doneo prednost od 31-28, trener Budućnosti je zatražio tajmaut. To se isplatilo, jer je usledio period neefikasne igre sa obe strane, iz kog se izrodila serija grešaka tima Željka Obradovića, a posle jedne takve Pantera u završnici poluvremena, desio se pogodak uz zvuk sirene na drugoj strani, pa je na velikom odmoru bilo tek +4 za gostujući sastav – 41:37.

Treća deoinica počinje trojkom Perija  i smanjuje na 40:41. Zatim je Zagorac napravio grešku u koracima. Budućnost je do prve prednosti na ovom meču stigla u 22. minutu, a onda je usledila igra koš za koš.

Četvrta četvrtina je krenula pogotkom Nikolića, koji je pogodio polu horog levom rukom, i smanjuje na 53:58. Odmah nakon toga Kevin Panter dobija faul u napadu, pa Kendrik Peri donosi još dva poena, 55:58. Treću deonicu obeleželija je i nesportka lična greška Marka Jagodića Kuridže, koji nije ni gledao loptu udario je je jako Lesora . Francuski centar je pogodio oba slobodna bacanja i Partizan odveo na plus 5. Avramović je nakon toga napravio seriju od 6 poena, tačnije pogodio je dve vezane trojke. Opet se Budućnost približila Partizanu, ali Vili Rid promašuje slobodno bacanje i propušta priliku da donese izjednačenje. Rezultat je 66:68 i do kraja je bila prava drama. Madar je pogodio veoma važnu triojku za crno bele. Stala je Budućnost u zonu 2-3 kako bi provocirala šut Partizana a Panter koristi prazan prostor i poentira sa polu distance za 66:71.  Zek Ledej je junak utakmice, pokupio je sve ničije lopte, rešavao napade i u poslednja dva minuta je doneo šest poena prednosti, a tačku na utakmicu stavljio je Jam Madar trojkom.

Ovo je Partizanu 18. pobeda, a Budućnost sada ima skor od 14 pobeda i 5 poraza.

.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mlada turska zvezda donela realu trijumf u Baskiji (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida došli su do pobede u San Sebastijanu pošto su savladali Real Sosijedad 0:1. Jedini gol na meču...

POVEZANE OBJAVE