Cedevita Olimpija nastavila niz pobeda, Mega u teškoj poziciji, uzalud odlična partija Đurišića

Košarkaši Mega Mocarta nisu uspeli da prekinu seriju pobeda Cedevita Olimpije u Stožicama, u 22. kolu ABA lige, pošto su poraženi sa 92-81.

Mladi srpski tim se sada nalazi u pomalo nezavidnoj situaciji, jer zaostaje za FMP-om i Borcem, što je važno zbog opstanka u elitnom rangu regionalnog takmičenja za slučaj da neki srpski tim izbori plasman kroz ABA 2 ligu.

Kada su tokom prve četvrtine poveli, domaći košarkaši više nisu ispuštali prednost do kraja utakmice, iako je bilo oscilacija u rezultatu.

Već tokom prve deonice stekli su dvocifrenu prednost (22-12), dok su na kraju iste vodili sa 31-24. Do kraja poluvremena uspeli su da povećaju razliku i na 14 poena (49-35). Tim Vlade Jovanovića je ipak uspeo da spusti zaostatak do velike pauze, kada je bilo 49-41.

Treći period je mladi srpski tim uspeo da dobije, ali samo sa pola koša razlike, što nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost protivnika, dok su u poslednjih 10 minuta pripretili i spustili manjak na samo 4 poena, ali su bili bez snage za preokret, tako da je na kraju slovenački predstavnik ostvario ubedljivu pobedu, petu uzastopnu u regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Edo Murić sa 16 poena, 8 skokova i 3 asistencije, Jogi Ferel imao je 14 upisnih poena, uz 3 skoka i 2 asistencije, dok je iskusni Zoran Dragić zabeležio 13 poena, 5 skokova i asistenciju.

U Megi je svoju najbolju partiju odigrao mladi Nikola Đurišić sa 16 poena i 3 skoka, sjajan je bio Karlo Matković sa dabl-dablom od 15 poena i 12 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije, dok je Boriša Simanić uz isti broj poena zabeležio i 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE