TRENER ARTA POSLE UBEDLJIVOG PORAZA OD ZVEZDE U FINALU KUPA: Nismo dobro zatvorili reket

Košarkašice Art basketa ubedljivo su poražene u finalu Kupa Milana Cige Vasojevića od Crvene zvezde sa 90-71, a razloge poraza su na konferenciji posle meča objasnili trener ovog kluba Milan Vidosavljević i košarkašica Adrijana Đoković.

Vidosavljević je u prvi plan istakao loš početak i odbranu od pika.

Čestitao bih ekipi Crvene zvezde na osvojenom Kupu. Sasvim zasluženo. Mi nismo bili na nivou na kakvom znamo da budemo. Loše smo počeli, dozvolili vrlo lake poene ekipi Zvezde. Celo prvo poluvreme imali smo malih problema u odbrani od pika. Primili smo 48 poena za poluvreme, što je za jedno finale stvarno mnogo. U trećoj četvrtini smo uspeli da pronađemo našu igru. Spustili smo u više navrata na dva poseda, nekih četiri poena. Treća četvrtina se završila šest razlike za njih, ali onda nam je nestalo snage i koncentracije, pre svega. Dopustili smo neke otvorene šuteve Zvezdi, što su one, naravno, znale da kazne, izjavio je trener Arta, pa se osvrnuo na problem pod košem.

Nismo dobro zatvorili reket. Iz toga smo primili 20 poena. Mi smo, iz drugog poseda, nažalost dali samo četiri. Što je razlika 16 poena i što je mnogo za ovakvu utakmicu. Zahvalio bih se na organizaciji i svemu. Potrudili su se da nam bude veoma ugodno ovde. Počev od redara na ulazu, pa do svih ostalih ljudi. Stvarno je organziacija bila na vrhunskom nivou. Niš je poznat po organizaciji ovakvih takmičenja. Stvarno su još jednom to odradili na vrhunskom nivou. I hvala još jednom, završio je Vidosavljević.

Đoković je dodala da su bile u deficitu sa energijom u odnosu na protivnice.

Otvorile smo loše utakmicu. To je prvo, sve je krenulo odatle. Kasnije smo to stizale, ali kada god smo smanjile razliku, one su nam opet izmicale. Kroz celu utakmicu su, nekako, imale više energije nego mi. Nikako nismo mogle ni u kakvom smislu da ih presečemo. Bile su mnogo bolje u ofanzivnom skoku. Odatle su nam dale i najviše poena. Tu se vidi najveća razlika. Čestitam im na borbi i na pobedi, izjavila je Đoković

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Iz Budućnosti izneli očekivanja pred Partizan

 Drugi meč polufinalne serije ABA lige između Partizana i Budućnosti igra se 7. maja u Podgorici. Očekivanja uoči meča broj...

POVEZANE OBJAVE