LEGENDARNI TRENER JASAN: Ne pristajem da se Rusima oduzima pravo na sport

Trener koji je vinuo Šahtjor iz Donjecka do evropskih visina, a koji trenutno vodi drugi najveći ukrajinski kljub, Dinamo iz Kijeva, Mirčea Lučesku, oglasio se povodom geopolitičke krize u Ukrajini, koja je ostavila velike posledice i na sport.

On je svojevremeno vodio i Zenit iz Sankt Peterburga, pa je relevantan da sudi o ovoj temi, a smatra da problem nema veze sa sportom.

Teško je reći. Nikad nisam mislio da će do ovoga doći. Problem je politički, a ne u narodima. Živeli su zajedno kao braća. Ne znam kako može da se završi, rat je počeo i Ukrajinci su ponosni. Biće to duga bitka, bez pobednika, ocenio je Lučesku.

Proslavljeni trener i čitav tim Dinama se trenutno nalaze u njegovoj rodnoj Rumuniji.

Organizovali smo da igračima dovedemo žene i decu. Njih oko 80. Mnogi su još tamo. Sada sam u Bukureštu i pokušaćemo da organizujemo nešto za ostale momke koji su otišli ​​na Zapad, rekao je rumunski trener.

Kada je reč o izbacivanju ruskih sportista i klubova iz sportskih takmičenja, bio je nedvosmislen.

Za mene sport nema veze sa politikom. Ljudi moraju da nastave da se takmiče, bez obzira na zemlju porekla, ne pristajem da se Rusima oduzima pravo na sport. Moraju da se takmiče. Ovo nije smelo da se uradi, sport treba da pomogne, poručio je Lučesku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Barsa slomila Olimpijakos, sa 1-1 se serija seli u Atinu!

U drugom meču plej-of serije, Barselona je savladala Olimpijakos 77:69 i izjednačila na 1:1 u seriji. Domaćin je vodio više...

POVEZANE OBJAVE