Zvezda na krilima Kalinića slomila Studentski centar (VIDEO)

U okviru 22. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski centar rezultatom 94:84.

Crveno-beli su raspoloženp ušli u meč, Kalinić je pogodio trojku. Posle celog minuta bez koša, Kuzmić je poentirao za dva poena, na asistenciju Stefana Marković. Gosti su takođe ušli raspoloženo u meč, Megi sa osam metara pogađa trojku za 7:9, a odmah odgovara Nikola Kalinić, pošto je ponovo ostao usamljen na šutu za tri poena. Nakon toga Megi je pogodio novu trojku i gosti su poveli sa 10:12.

Nakon toga usledila je serija domaćeg tima, Mitrović je pogodio trojku uz zvuk sirene za vođstvo Zvezde na kraju prve deonice od 24:19.

U nastavku su se crveno-beli odlepili sjajnom igrom Davidovca,Kalinića, Dobrića i Simonovića. Domaći su se odlepili na plus 17, a na kraju prvog poluvremena vodili su 52:43.

U drugom poluvremenu Zvezda je nastavila sa sjajnom igrom, Dobrić je pogodio 10. trojku za crveno-bele.

Gosti se nisu predavali, ali domaći su održavali prednost pa su na kraju treće četvrtine vodili rezultatom 69:56.

Na početku poslednje deonice, gosti su vezali četiri poena i približili se crveno-belima, Kamenjaš je zakucao preko Mitrovića za 74:67.

Međutim, uspeli su crveno-beli opet da se odmaknu, Lazić je pogodio trojku, a Kalinić je pogodio koš uz faul.

Zvezda je na kraju upisala pobedu rezultatom 94:84 i ostvarila novi trijumf u ABA ligi.

Kalinić je sa 23 poena bio najefikasniji u oba tima i proglašen je za igrača meča, dok je Kamenjaš sa 20 poena predvodio poraženi tim.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE