Srbija bez Ilićeve i Sinančevića na SP u Areni

Svetsko atletko prvenstvo u dvorani startuje za tri dana u beogradskoj Areni i okupiće preko 1500 učesnika, što sportista što trenera i članova timova. Dres Srbije trebalo je da brani 15 takmičara, ali se taj broj smanjio na 13 usled otkaza dvoje srpskih atletskih vedeta.

Uprkos ogromnoj želji da uzme učešće na svetskoj smotri atletičara u Beogradu i i radu na oporavku od povrede srpski i balkanski rekorder u bacanju kugle Armin Sinančević ipak je morao da odustane od ovog takmičenja.

Slična situacija zadesila je i našu mladu šampionku Ivanu Ilić koja je za Svetsko prvenstvo u sprskoj prestonici dobila specijalnu pozivnicu od Svetske atletike kao jedna od najvećih mladih atletskih nada. Sprinterka na 60 metara otkazala je učešće na samo tri dana do početka takmičenja jer je dobila boginje što je sprečava za bilo kakve aktivnosti.

Srbija će se svetu na planetanoj smotri atletičara u beogradskoj Areni od 18. do 20. marta 2022. predstaviti sa 13 asova: Ivana Vuleta, Asmir Kolašinac, Maja Ćirić, Elzan Bibić, Boško Kijanović i Anja Lukić koji su do plasmana na SP Beograd 2022. stigli ostvarivši norme na takmičenjima koji su bili kvalifikacioni, dok je preostalih sedam atletičara Srbije na osnovu ostvarenih dobrih rezultata tokom sezone dobilo specijalne pozivnice od strane Svetske atletike (Luka Trgovčević, Milana Tirnanić, Jovana Ilić, Aleksa Kijanović, Angelina Topić, Lazar Anić i Milica Gardašević).

Ulaznica je ostalo još jako malo I možete ih kupiti na internet sajtu tickets.rs, kao i na biletarnicama TC Ušće, Dom omladine i Bilet servis, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE