Zoran Savić o dolascima Pantera i Ledeja u Partizan

Košarkaški klub Partizan ima dve mogućnosti da dođe do mesta gde i pripada, a to je kroz Evrokup ili ABA ligu. Sportski direktor crno-belih priznaje da je cilj kluba da se Partizan već sezone 2022/23 vrati u elitno takmičenje.

– Partizan je postavio cilj da mora da igra Evroligu naredne godine. Ideja i koncept kluba je da uđemo uEvroligu što pre. Željko ima više energije od bilo koga u dvorani, vratio se i stalo mu je da uđe u Evroligu. Ima dosta trenera koji uvek misle da je igrač iz protivničke ekipe bolji od njegovog, a Željko nije takav. Imamo i dobrih i lošijih utakmica, ali to je proces sazrevanja igrača i to je period koji mora da prođe.

Partizan je osim vrhunskog trenera dobio i dva vrhunska igrača koji su u sezoni pre igrali fajnal for Evrolige, naravno reč je o Panteru i Ledeju

– Odjednom se desilo, jer su to stvarno bile situacije u kojima smo brzo morali da reagujemo. Ledeja smo potpisali bukvalno za tri sata, jer smo imali informaciju da će da ga puste iz ugovora. Drugog igrača su hteli da puste, ali nisu mogli jer je imao dugogodišnji ugovor, pa su njega morali da isplate i to smo iskoristili. Sa Panterom je isto bilo jako brzo, u dogovoru Željka, predsednika Ostoje Mijailovića i mene, za pet minuta smo odlučili. Dali smo mu ponudu i za pola dana je odlučio da dođe, rekao je Savić i dodao:

– Nije bilo planirano, ali tražili smo dva kvalitetna igrača. Nismo znali da ćemo da potpišemo dva igrača koji su igrali Fajnal-for Evrolige, ali tržište je takvo da nekad imaš mogućnost da potpišeš igrača i ako ne iskoristiš, više nećeš moći. Dobro nam je došlo da potpišemo ta dva igrača da pošaljemo poruku da smo ozbiljni i da pravimo ekipu, iako nismo to očekivali, ni pumpali da bismo napravili euforiju. Bolje je bez euforije, ali kad dovedeš trenera kakav je Željko Obradović, euforija se sama stvorila, bez da iko išta radi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos na krilima Slukasa i Papapetrua izjednačio protiv Makabija

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige, košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi iz Tel Aviva u "OAKA" areni rezultatom 95:79 i izjednačili...

POVEZANE OBJAVE