DABL-DABL KOPRIVICE: Partizan ubedljiv u direktnom duelu za drugo mesto, Tristan iskoristio šansu! (VIDEO)

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali franucski Levaloa, tim sa kojim su do ovog meča bili izjednačeni na tabeli Evrokupa, i tako se osamostalili na drugom mestu. Na kraju su pred svojim navijačima, u 15. kolu grupe A Evrokupa, slavili sa 87-72, ali je sve rešeno praktično u trećoj četvrtini.

Na ovoj utakmici Željko Obradović nije mogao da računa na Nemanju Dangubića i Rodionsa Kurucsa.

Partizan je bolje otvorio meč i na polovini prve deonice vodio sa 10-6, posle pogotka Balše Koprivice pod košem, kada je pokazao svoju snagu, ostvarivši dva uzastopna skoka u napadu. Tada je trener gostiju zatražio tajmaut, za koji se činilo da se isplatio jer je odmah usledila trojka Tomera Ginata, ali je potom uzvratio Koprivica, veoma atraktivnim zakucavanjem, pa je Partizan vodio sa 12-9.

Međutim, u preostala četiri minuta prve deonice za crno-bele je još samo 2 poena upisao Aleksa Avramović, pa su gosti uspeli da dođu do izjednačenja, trojkom bivšeg člana crno-belih Bandže Sija, a potom i preokreta, pa su posle ovog dela vodili sa 17-14.

Trojkom je drugi kvartal otvorio Zek Ledej, pa je tako odmah poravnao rezultat na 17-17. Timovi su se potom smenjivali u prednosti, a posle još jednog pogotka izvan linije 6,75 Ledeja, a potom i košem iz reketa Matijasa Lesora, trener francuskog tima je pozvao minut odmora, pri zaostatku svoje ekipe od 27-24.

Definitivno je ovaj deo utakmice pripao Ledeju, jer je atraktivnim zakucavanjem i trojkom ponovo doveo svoj tim na +5 (32-27), na nešto više od 5 minuta do poluvremena, a minut i po kasnije Jam Madar sjajnom trojkom donosi i novu najveću razliku, kada je domaćin poveo sa 37-29.

To se ispostavilo samo kao početak naleta, pa je srpski predstavnik trojkom Kevina Pantera na 49 sekundi do odlaska na veliki odmor došao i do prve dvocifrene prednosti u ovom duelu (43-31). Samu završnicu je obeležila dobra igra Alena Smailagića u odbrani, ali i nesnalaženje u kontri, dok sa istekom poslednjih sekundi ovog perioda Panter nije uspeo da ubaci još jednu trojku, pa je ostao rezultat koji je prethodno doneo – 43:31.

U trećoj četvrtini je Partizan samo potvrdio dominaciju, pa je tako uvećao razliku dobivši ovaj deo sa 21-10.

Za novu najveću prednost (+16) bio je zaslužan Balša Koprivica, koji je na 4 i po minuta do isteka trećeg kvartala poentirao za 54-38, a potom nešto kasnije i za više od 20 poena prednosti (59-38). Činilo se da je Partizan već rešio sve, a Panter je završnicu obeležio na isti način kao i u prethodnoj deonici, trojkom.

Partizan je pred poslednjih 10 minuta vodio sa velikih 64-41.

I poslednjih 10 minuta Partizan je otvorio u velikom stilu, krađom lopte i zakucavanjem Lesora u kontri. Samo se postavljalo pitanje krajnjeg rezultata, a na nešto manje od 6 minuta do kraja publiku je digao na noge i Matijas Lesor, koji je snažno prikucao neuspešan flouter Radeta Zagorca.

Željko Obradović je iskoristio priliku da pruži šansu za dokazivanjem i Tristanu Vukčeviću, koji je odmah uzvratio svojom trojkom, na šta se na isti način pridružio i Dalas Mur, za +26 (80-54) na tri i po minuta do kraja.

Pravi užitak svojim navijačima pružili su mladi visoki igrači na samom kraju, svako na svoj način, Vukčević trojkama, a Koprivica novim fenomenalnim zakucavanjem.

Najbolji kod crno-belih bio je Koprivica sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 12 skokova, na šta je dodao i asistenciju, dok je odlično pratio drugi visoki igrač Ledej sa 15 poena, 3 skoka i asistencijom. Kevin Panter imao je 13 poena i po 3 skoka i asistencija.

Tristan Vukčević je maksimalno iskoristio šansu koju je dobio, pa je za oko 8 i po minuta zabeležio 8 poena i jedan skok.

U poraženom timu najbolji je bio Džordan MekRei sa 18 poena, uz 3 skoka i 5 asistencija, dok je Vil Kamings uz 11 poema upisao i 3 skoka i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE