Saki: Nikada nisam video publiku kao beogradsku

Nekadašnji strateg Milana Arigo Saki za Njujork Tajms govorio je o navijačima u Beogradu i dešavanjima iz 1988. godine i utakmice ponovljene zbog magle između crveno-belih i Rosonera.

Nikada nisam video ni čuo takvu publiku. Za revanš su bile otvorene kapije i kasnije nam je rečeno da je bilo između 100.000 i 120.000 ljudi. Naš izvršni direktor Adrijano Galijani je ušao u svlačionicu pre utakmice i rekao nam da tamo gde je dan ranije bio jedan red, sada su dva ili tri. Rekao je da ne smemo da se plašimo, ali moglo bi se reći da je mislio suprotno, istakao je Saki i dodao:

– Rud Gulit je ustao i pitao koliko ljudi inače dolazi da gleda Crvenu zvezdu, a Galijani mu je odgovorio 40.000. ‘Fantastično’, odgovorio je Rud, uz opasku da su ostali onda došli da vide Milan. Mislio sam da je to sjajno gledište.

Saki je uporedio situaciju prije 34 godine sa današnjiom i susretom Zvezde i Rendžersa.

Atmosfera u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim drugim na zemlji. Uz to treba dodati da je Zvezda bila pravi tim, sa sjajnim individualnim igračima koji su osvojili Kup Evrope nekoliko godina nakon što smo ih pobedili sa Milanom. Sećam se, međutim, da u obe utakmice jednostavno nisu želeli da napadnu. Sa Rendžersom, posle poraza 0:3 u Glazgovu, Crvena zvezda neće imati druge opcije osim da napadne, tako da bi to trebalo da bude potpuno drugačije iskustvo od onog koje smo imali na terenu, zaključio je Saki.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE