Fejenord savladao Partizan i na punom De Kajpu

Fudbaleri Fejenorda rutinski su materijalizovali veliku prednost iz Beograda (5-2) i u bučnoj atmosferi ispunjenog stadiona De Kajp u Roterdamu još jednom savladali Partizan, ovoga puta sa 3-1.

I pored velike prednosti iz prvog meča, fudbaleri holandskog velikana krenuli su ofanzivnije pred svojim navijačima. U 10. minutu usledila je veoma opasna situacija, ali su igrači Partizana, usled gužve u šesnaestercu, uspeli da dva uzastopna šuta izblokiraju. U 12. minutu viđena je prva potencijalna pretnja našeg tima, kada je Menig izborio korner, iz kog se ipak nije izrodila korisna situacija.

Nisu posustajali sa napadima domaći, ali ipak većina pokušaja nije išla u okvir gola. Medveđu uslugu svom timu mogao je da učini u 26. minutu Siniša Saničanin, kada je izgubio loptu, a potom na nepropisan način sprečio kontru Raisa Nelsona, kada je zaradio žuti karton.

Usledio je period kada je tim Aleksandra Stanojevića mogao da predahne, jer se igra smirila, ali se situacija značajno uzburkala u 34. minutu posle gola Sirijel Desersa koji je, na sreću srpskog tima, poništen, što nije moglo da bude provereno VAR tehnologijom, koja nije dostupna u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju. Nigerijski špic je zatresao mrežu nakon što je natrčao na loptu koja se posle šuta Tila odbila od stative.

U završnici su crno-beli faulovima dva puta stvarali odlične prilike protivniku iz slobodnih udaraca, što su oni i iskoristili u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je Tornstra snažno šutirao sa oko 35 metara ka golu, a lopta srećno pogodila Desersa, što je bilo neodbranjivo za Nemanju Stevanovića.

Rikardo je u 55. minutu pronašao prostora za šut i uspeo da se dobro namesti na udarac sa dvadesetak metara, ali ipak nije bilo dovoljno preciznosti kako bi se ugrozio golman Marsijano.

Tek što su crno-beli pripretili, domaći su duplirali prednost četiri minuta kasnije. Desers je dobro uputio loptu u dubinu ka Tilu, koji je iz oštrog ugla na petercu pronašao Nelsona, što Englez nije propustio da postigne pogodak za 2-0.

Veoma je dinamičan ovaj period bio. Stevanović je zamalo bio brži od protivničkog fudbalera koji ga je gotovo predriblao, a kazna je stigla na drugoj strani, u vidu gola Rikarda, kada je utišao prepun De Kajp stadion.

Tek tri minuta posle gola domaćih uzvratio je špic Partizana, čim se ukazala prilika. Posle nauspešnog pokušaja dodavanja u šesnaestercu Lazara Markovića, lopta se odbila do njega, a on odmah iskoristio situaciju i preciznim šutem smanjio na 2-1, odnosno na 7-3 u ukupnom skoru.

Razigrali su se fudbaleri Partizana u ovom intervalu utakmice, a veoma blizu izjednačenja bili su u 70. minutu, kada je Menig sa leve strane terena odlično centrirao do Markovića, čiji pokušaj glavom je ipak završio preko gola.

Od 72. minuta šansu je dobio i mladi Nikola Terzić, koji je zamenio iskusnog Miloša Jojića, koji je sam zatražio izmenu, a sedam minuta kasnije više nije bilo potrebe da se na terenu troše bitni aduti za nastavak domaćih takmičenja, pa su Rikarda i Meniga zamenili Filip Holender i još jedna mlada uzdanica Nemanja Jović.

Od 84. minuta trener Partizana je izmenio i igrače iz srca veznog reda, kada su veoma iskusni Milan Smiljanić i, potpuno suprotno, 18-godišnji Samed Baždar zamenili Marka Jevtovića i Sašu Zdjelara.

Stevanović je u 89. minutu bio dobro postavljen i odbranio pokušaj Linsena iz izgledne pozicije, ali je ubrzo usledio popravni, pa je vezni fudbaler ipak povisio prednost u revanšu na 3-1, posle dužeg perioda mirne igre, a tako i postavio konačan rezultat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE