Previše propuštenih šansi… Zvezda bez četvrtfinala Lige Evrope (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pirovu pobedu od 2-1 u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Glazgov Rendžersa, pošto tako nisu uspeli da nadoknade veliki zaostatak od 3-0 sa Ajbroksa.

Ostaje velika žal za mnogobrojnim propuštenim prilikama našeg tima, od kojih su neke bile gotovo stopostotne. Crveno-beli su uputili čak 10 šuteva više od protivnika (17-7), od čega 13 u okvir gola, naspram 4 gostiju.

Prvi upućeni šut na utakmici zabeležili su gostujući fudbaleri, kada je Ohi nespretno odreagovao, pa je Morelos oprobao udarac, ali to nije bilo dovoljno opasno da bi se ugrozio Milan Borjan.

Zvezda je potom krenula ofanzivnije, pre svega preko Kataija, što je urodilo plodom već u 10. minutu, kada je Mirko Ivanić posle kornera, iz uigrane akcije, savladao golmana MekGregora za 1-0, nakon što mu je sjajno centrirao Gelor Kanga.

Već u sledećoj akciji moglo je da bude 2-0 na stadionu Rajko Mitić, kada je Katai odlično uposlio Ivanića, ali je ovaj put golman škotskog tima spasao gol.

Nova pretnja crveno-belih zadesila je goste u 19. minutu, kada se na pravom mestu našao Ohi, ali ipak nije uspeo da uputi dovoljno snažan udarac glavom. Nije stajala Zvezda, pa je odmah potom posle prodora Kataija usledio novi udarac iz ugla za njegov tim.

Na drugoj strani su na visini zadatka i mnogo koncentrisaniji nego u Glazgovu bili Dragović i Eraković, ali to nije sprečilo Morelosa da uputi- zamalo neprecizan – šut pored stative gola crveno-belih. Prštale su šanse u ovim momentima, pa se odmah na drugoj strani u velikoj šansi našao Milan Pavkov, ali ni on nije doneo novo uzbuđenje u ovaj duel.

Lepa akcija srpskog tima viđena je i u 36. minutu, kada je Ohi prebacio loptu do Kataija, koji je imao vremena da uputi dobar centaršut ka Pavkovu, ali ipak nisu fudbaleri Zvezde doneli novu radost svojim navijačima. U 41. minutu Ivanić je odlično zalomio odbranu protivnika, ali je, iako se činilo da ima prostora i za udarac, pokušao da uposli Kataija, međutim nije uspeo u toj nameri.

U samoj završnici prvog dela igre majstorstvo je pokazao Kristijano Pićini, oslobodivši se svog čuvara u uputivši opasan pokušaj, ali je još jednom na visini zadatka bio golman škotskog tima. Tako je rezultat na polovini utakmice ostao 1-0 za tim Dejana Stankovića, što je u ukupnom skoru, s obzirom na manjak od tri gola iz prvog meča, još uvek bilo daleko od rezultata potrebnog za četvrtfinale.

Zvezda je krenula silovito u nastavku utakmice, pa je u ranoj fazi drugog dela Kanga direktno iz kornera uputio oštar udarac i ozbiljno pripretio, a nedugo potom šut je oprobao i Ivanić, ali je zaustavljen od strane MekGregora.

Veliki pritisak vršio je srpski predstavnik, Ohi je u 49. minutu dobio duel sa Bejsijem, ostao praktično sam pred golmanom, a potom i njega nadmudrio tako što je uposlio slobodnog Pavkova, koji je i sam ostao iznenađen loptom koju je dobio, pa nije postigao već viđen gol.

Nažalost, iz velikog naleta srpskog tima se, umesto pogotka, u 56. minutu izrodila kontra gostiju, koju Rajan Kent nije propustio, a Milana Borjana je dodatno omela promena smera lopte nakon što je zakačila Aleksandra Dragovića. Tako je rezultat bio poravnat na 1-1, što je u ukupnom skoru iznosilo velikih 4-1, pa više nije bilo mnogo nade za crveno-bele.

Pokušao je Dejan Stanković izmenama minut kasnije da promeni stanje na terenu, pa su se na terenu našli El Fardu Ben i Milan Gajić umesto Ohija i povređenog Pićinija.

Nije domaći tim posustajao sa nasrtajima, ali je delovalo kao da je začaran gol Rendžersa. Prvo je Katai fenomenalno proigrao Ivanića, koji je odlično prihvatio loptu, ali šutirao malo pored druge stative. Odmah potom golman škotske ekipe nije mogao da iskontroliše snažan šut Kange, kada se već mogla videti lopta u mreži, pošto je Ben trebalo samo da je smesti u metu, ali je posle nedovoljno jakog pokušaja MekGregor nekako sprečio i taj potencijalni gol.

Jasno je bilo da će na dvadesetak minuta do kraja meča trener Zvezde krenuti u totalnu ofanzivu, kada su Nemanja Motika i Filipo Falko, kao dvojica igrača sa ofanzivnim karakteristikama, zamenila Ivanića i Rodića.

Ni posle akcije dvojice novih igrača po desnoj strani domaći fudbaleri nisu uspeli da ugroze gol, jer je odbrana Škota intervenisala taman toliko da sjajni golman uhvati loptu.

Polako je našem timu ponestajalo oružja, a samim tim i motivacije kako se utakmica približavala kraju.

U 84. minutu viđena je praktično prva prilika za Rendžers u drugom poluvremenu, izuzev postignutog gola, kada je pokušao Ruf nakon polukontre, ali je intervenisao Borjan.

Iako je delovalo da će ovaj duel samo rutinski biti priveden kraju, u 92. minutu je Kamara napravio prekršaj nad Falkom u šesnaestercu gostiju, posle kog je dosuđen jedanesterac. Ben je ovu šansu sigurno realizovao i doneo pobedu makar u revanšu, iako je bilo jasno da su fudbaleri sa stadiona “Rajko Mitić” ostali bez daljeg učešća u Ligi Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE