BEZ ENERGIJE: Zvezda kasno upalila, Barselona odnela pobedu

Barselona – Crvena zvezda 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19)

Košarkaši Crvene zvezde, poraženi su na gostovanju Barseloni u meču 30. kola Evrolige. Katalonci su prekinuli niz od tri pobede crveno belih u svim takmičenjima. Tim Dejana Radonjića, pružao je otpor samo na početku prve deonice, ali je potom presudila serija od 20:2 domaćina, i bolje odigrano prvo poluvreme. Šampiona ABA lige sada očekuje veoma zgusnut raspored pred završne borbe u regionalnom takmičenju i Evropi.

Barselona je poenima Dantea Egzuma, otvorila meč. Potom su crveno beli uzvratili trojkom Ognjena Dobrića u narednom napadu. Zvezda za sada igra egal na veoma teškom gostovanju. Tokom celog perioda, igra se koš za koš, i nijedan tim nije uspeo da se odlepi. Posebno se u Zvezdinim redovima istakao Ognjen Dobrić, koji je raspoložen na startu. Ipak, serijom 7:0 pred kraj prve četvrtine, Barselona stiče prednost od +7.

Potom su na startu druge deonice, pogocima Brendona Dejvisa, stekli i dvocifreno vođstvo. Kasnije su ga povećavali i stigli do maksimalnih +18. Crveno beli su posustali i to se rezultatski vidi. Imaju loš procenat šuta za tri poena, ali i iz igre. Crveno beli su se probudili u finišu druge četvrtine, smanjivši prednost Barselone na +15, pred odlazak na odmor.

Katalonce predvodi Nikola Mirotić sa 13 poena, a po 10 su dodali Jokubaitis i Dejvis. Jedini raspoložen kod Zvezde je Ognjen Dobrić sa 15 poena, a prati ga Luka Mitrović sa 6 koševa i dva skoka.

Zvezdin nalet je odmah odbijen i na početku treće četvrtine. Barselona je stekla i maksimalnih +23. Zvezda je uspela da razliku spusti na -15 sa kraja poluvremena serijom 7:0. Potom je do početka poslednjeg perioda zadržala taj minus, pokušavajući da bude manji od 10 poena.

To su i uspeli početkom četvrte četvrtine kada je bilo 67:59. Barselona je pogocima sa slobodnih bacanja odbila nalet Zvezde. Beograđani su pokušavali da što više ublaže poraz. Stigli su čak i do 78:70 za Barsu. Serijom 4:0, Španci su ponovo imali dvocifrenu razliku i to je bio konačan rezultat.

Barselonu je predvodio Nikola Mirotić sa 19 poena, dok je Dante Egzum imao 13 koševa.

Odlična partija Ognjena Dobrića ostala je u senci neuspeha. Sa 17 poena je bio najefikasniji u redovima crveno belih. Pored njega, jedini dvocifreni je bio i Nikola Ivanović sa 13 koševa.

Zvezdu već u ponedeljak od 19 časova čeka gostovanje Ciboni u 23. kolu ABA lige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE