ZVANIČNO: Itudis preuzima Grčku

Dosadašnji trener CSKA iz Moskve Dimitris Itudis, dobio je dozvolu kluba da preuzme selekciju Grčke.

Obe strane su potvrdile da je postignut dogovor.

Dimitris Itudis će kao selektor Grčke debitovati na EP 2022 od 1. do 18. septembra. Oni će se takmičiti u grupi C sa Velikom Britanijom, Ukrajinom, Italijom, Hrvatskom, i Estonijom. Utakmice grupne faze, igraće se u Milanu. – saopštili su iz CSKA.

-Želeo bih da se zahvalim CSKA i predsedniku Vatutinu posebno, zbog saradnje u ovom periodu, koji je doveo do pozitivnog odgovora na zahtev grčke košarkaške federacije. – rekao je Vangelis Liolios ispred te organizacije.

Želeo bih da se zahvalim predsedniku Vatutinu, i CSKA u celini, što su mi dali zeleno svetlo, i dozvolili da treniram nacionalni tim svoje zemlje. To je izuzetno velika čast. Takođe, želeo bih da se zahvalim gospodinu Lioliosu, i drugim ljudima iz saveza, na svojoj zainteresovanosti da dođem na ovo mesto. Kao što sam ranije rekao, nešto što si želeo iz dubine duše, postalo je realnost. Sam kreiraš svet u kome živiš. Znam šta se od mene očekuje. Grci su ponosan narod, vole košarku, donosi im radost. Znam i šta su nam obaveze. Želim svojim igračima da ostanu zdravi, i da radimo naporno. – rekao je Itudis.

Podsetimo, u ponedeljak se očekuje zvanična odluka Evrolige o suspenziji ruskih klubova zbog sukoba u Ukrajini.

Foto: M. Serbin/cskabasket.com

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE