Jovanović pred Mornar: Da odbrana bude na zavidnom nivou

Košarkaši Mege u nedelju 20. marta od 12 časova u Hali Sportova na Novom Beogradu, dočekuju Mornar iz Bara.

trener Vlade Jovanović ističe da njegova ekipa će morati da odigra odličnu odbranu, s obzirom da ekipa iz Bara je izrazito napadačka ekipa.

Igramo protiv tima koji već dugi niz godina gaji napadački stil košarke. Bez obzira na sve promene, oni danas imaju jako iskusne domaće igrače koji u rukama poseduju veliki broj poena, i bez obzira na izostanak Gordića koji je bio jedan od glavnih igrača koji je povezivao njihove kvalitete na pravi način, oni i dalje imaju kvalitet da postignu veliki broj poena. Tu pre svega mislim na Jeremića i Vladu Mihailovića, uz pomoć Šehovića, te uz Lazića i Vranješa poseduju jako respektabilnu spoljnu liniju. Imaju dva internacionalca unutra, Smita i Mozlija koji poseduju izuzetan kvalitet, kao i Mićovića koji preti šutem za tri poena. Sve u svemu, imaju veoma kvalitetan sastav i izuzetno su napadački potentan tim. Moraćemo da odigramo odbranu na zavidnom nivou, da zaustavimo njihove napadačke akcije i igrače koji postižu najveći broj poena ukoliko hoćemo da odigramo dobru utakmicu koja će biti zahtevna sa fizičkog aspekta i tu moramo da nađemo pravi odgovor, pre svega, protiv njihove centarske linije. Takođe će koncentracija morati da bude na najvišem nivou obzirom da igramo protiv iskusnih igrača koji znaju kako se ove utakmice igraju, rekao je Jovanović.

Mega trenutno ima 8 pobeda i 13 poraza u ABA ligi dok Mornar ima skor 7-13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE