Ivana Španović po drugi put svetska šampionka!

Srpska atletičarka Ivana Španović po drugi put je postala svetska šampionka u dvorani, u disciplini skok u dalj, i to na domaćem terenu, skočivši 7,06 metara!

Ivana je imala i drugi najbolji skok u finalu, koji je iznosio 6,89, a zanimljivo je da su joj ova dva skoka bila i jedina ispravna.

Srebrnu medalju osvojila je nigerijska atletičarka Eze Brume, skokom od 6,85, dok je treća bila Britanka Lorejn Judžin, koja je ostvarila skok od 6,82.

Upravo se Nigerijka našla ispred Ivane na postolju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa je naša predstavnica tako ostala bez medalje tada, iako je imala najbolji skok, koji je međutim, ostvarila u kvalifikacijama.

Ivana je prethodno najbolja na svetu u dvorani bila 2018. u Birmingemu, a ovo je po drugi put da se u našoj prestonici raduje ovako velikom zlatu, posle dvoranskog Evropskog prvenstva 2017. godine.

Druga srpska predstavnica, mlada Milica Gardašević, ostvarila je rezultat od 6,59 metara, što nije bilo dovoljno za dodatne tri serije, pa je tako bila 9. na svetu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE